Jasno
17°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Mladík brutálne napadol dvoch mužov. Skončili v nemocnici s ťažkými zraneniami
Zdielať na

Mladík brutálne napadol dvoch mužov. Skončili v nemocnici s ťažkými zraneniami

KEŽMAROK / Sudkyňa v Kežmarku rozhodovala o tom, či pošle alebo nepošle obvineného len 17-ročného mladíka do väzby. Ten mal počas bitky na mestskom sídlisku Juh napadnúť dvoch dospelých mužov tak, že skončili v nemocnici. Jeden z nich má vážne poranenú hlavu.

Ešte neplnoletého obvineného sprevádzali na súde nielen policajti, ale aj zástupkyňa sociálnej kurately a rodičia. "Mladíkovi bolo na základe dôkazov vznesené obvinenie zo zločinu ublíženia na zdraví a trestného činu výtržníctva," vyjadrila sa Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Rozhodovanie o väzbe trvalo takmer 6 hodín.

Mladík vraj bránil priateľku

Otec obvineného na jednej strane nesúhlasí s konaním syna, nemal v žiadnom prípade ublížiť dvom mužom. Na druhej strane ho bráni - vraj sa len zastal priateľky. "Pri tom adrenalíne to možno nezvládol a padli rany navyše, ktoré nemuseli," opísal otec obvineného. Predtým vraj mala dvojica mužov slovne napádať mladíkovu priateľku a jej kamarátku. Strhla sa bitka. "Hodili ho na zem a začali ho na zemi udierať. Proste sa neudržal. Postavil sa a oboch spacifikoval," dodal otec obvineného. Či je táto verzia pravdivá, polícia nepotvrdila. Do ukončenia prípadu nebude poskytovať bližšie informácie.

Smutnou pravdou však ostáva, že dvaja muži po incidente skončili v nemocnici. "Do nemocnice v Poprade boli privezení dvaja muži, ktorí utrpeli poranenia hlavy. Ťažšie zranený muž bol prevezený do Košickej nemocnice," informovala Martina Pavliková, hovorkyňa nemocnice Poprad. Ľahšie zranený muž bol z nemocnice prepustený. "Našu rodinu tento incident veľmi mrzí. Mrzí nás zdravotný stav dvoch chlapov," dodal otec obvineného.

Obvinenému nariadili domáce väzenie 

Obvinený mladík môže nateraz zabudnúť aj na sľubne rozbehnutú kariéru športovca v bojových umeniach. Súd opustil s náramkom na nohe. "Sudkyňa pre prípravné konanie nahradila preventívnu väzbu technickou kontrolou a tiež uloženými obmedzeniami a povinnosťami a prepustila obvineného na slobodu," objasnila Ivana Petrufová, hovorkyňa Krajského súdu v Prešove.

Z odpovede hovorkyne súdov je jasné, že v ľudovo nazývanom domácom väzení má obvinený veľa obmedzení a povinností. Okrem iného musí absolvovať aj psychologické poradenstvo. "Zamerané na zmenu postoja vo vzťahu k zvládaniu stresových situácií, agresie, nezneužívania vlastných schopností boja získaných cieleným športovým tréningom, požívaním alkoholických nápojov a iných návykových látok," dodala Petrufová. Policajné vyšetrovanie tohto prípadu pokračuje. O treste rozhodne súd na ďalších pojednávaniach. 

Súvisiace články