Skoro jasno
20°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Odsúdený na smrť: Opustený pes bol v lese priviazaný o strom
Zdielať na

Odsúdený na smrť: Opustený pes bol v lese priviazaný o strom

ŠTITÁRE / Krutým spôsobom sa niekto zbavil staršieho psíka. Kríženca zlatého retrievera priviazali o strom hlboko v lese asi 4 kilometre nad obcou Štitáre.

Zviera začul náhodne hubár a zavolal pomoc. Pes bol priviazaný o strom na modrej vôdzke s reťazovým obojkom. Hubár ho našiel hlboko v lese, kam nikto nechodí. "Psík bol asi 50 metrov od lesnej cesty skrytý v kríkoch za valom zeminy," uviedol František Kubíček, špecialista z útulku Nitra. Potom, ako psík začul, že po lese chodí hubár, spustil štekot, ktorým si zachránil život. 

Hubár sa začal zaujímať odkiaľ štekot vychádza. Prechádzal les, až kým sa mu psa nepodarilo nájsť. Záchranárov z útulku k asi 9-ročnému krížencovi zlatého retrievera museli doviesť poľovníci. Vystrašené zviera sa kvôli stresu zo začiatku správalo agresívne. "Po chvíľke sa nám ho podarilo ukecať a dal sa odchytiť," dodal Kubíček. Podľa jeho slov tam pes musel byť už zopár hodín, ak nie dní, pretože tam mal vyhrabané ležovisko. "Teraz je veľmi priateľskí k ľuďom," odpovedala pracovníčka útulku. 

Zaujímavé na prípade je, že psík nebol zanedbaný a našli ho v relatívne dobrom stave. Ovláda aj viaceré povely. "Vyzerá to, že žil v rodine, ktorá sa o neho starala. Vie dať packu," povedala pracovníčka útulku. Psík má odhadom 8 až 9 rokov. Momentálne sa nachádza v Nitrianskom útulku, dostal meno Oliver a po karanténe mu budú hľadať nový domov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy