Zatiahnuté
11°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Muž sa vlámal do hotelovej izby. Pokúsil sa zavraždiť dve osoby
Zdielať na
Krimi

Muž sa vlámal do hotelovej izby. Pokúsil sa zavraždiť dve osoby

Zdroj: FB/Policie ČR

OSTRAVA / Polícia obvinila 36-ročného muža z pokusu o dvojnásobnú vraždu v hotelovom dome v Ostrave. Mužovi hrozí aj výnimočný trest. Pre ČTK to povedala v utorok 14. novembra hovorkyňa moravskosliezskej polície, Soňa Štetínska.

Policajti podali návrh na väzbu. Zločin sa stal v sobotu, s ohľadom na stav vyšetrovania kriminalisti nechcú k prípadu zverejniť viac informácií. Napríklad akou zbraňou obvinený útočil ani to, aký mal na svoje počínanie motív. Jednou z možností je údajne pokus ovplyvniť svedkov v inej kauze. Incident sa stal v hotelovom dome v ostravskej časti Hrabůvka.

Obvinený muž podľa policajtov vnikol bez súhlasu ubytovaných osôb na jednu z izieb a fyzicky tam napadol ženu a dvoch mužov. Všetci utrpeli zranenia. Jeden z mužov je ešte stále v starostlivosti lekárov. Aj keď útočník napadol tri osoby, obvinený je z pokusu o dvojnásobnú vraždu. U jedného človeka totiž podľa Štetínskej nebol útok natoľko intenzívny, aby spĺňal právnu kvalifikáciu pokusu o vraždu.

"Muža sme obvinili z pokusu vraždy, vydierania, porušovania domovej slobody a výtržníctva. Policajti podali prokurátorovi podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Trestný zákonník stanovuje za uvedené konanie trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov alebo trest výnimočný," uviedla.

Takáto vysoká trestná sadzba však vyplýva nielen z toho, že muž s úmyslom zabíjať útočil na dve osoby. Prísnejšiu kvalifikáciu si vyslúžil aj tým, že išlo o svedkov v inom prípade. Podľa informácií ČTK je tak možné, že sa týmto spôsobom pokúsil svedkov ovplyvniť, či ich odstrániť. Aj túto informáciu polícia teraz nechce komentovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy