Polojasno
32°
Bratislava
Silvia
27.8.2024
VIDEO: Muž bez domova zachránil život topiacemu, ktorý skočil z mosta
Zdielať na

VIDEO: Muž bez domova zachránil život topiacemu, ktorý skočil z mosta

PRAHA / Muž bez domova si všimol osobu, ktorá skočila z mosta do rieky. Do vody hodil kus dreva, aby sa udržal nad hladinou a zastavil auto s vodičom, ktorý kontaktoval záchranárov.

​Muž skočil z Hlávkůvho mosta do rieky Vltava. Polícia bola na blízku a behom dvoch minút začal boj o život topiaceho sa muža. "Policajti po príchode začali prehľadať breh Vltavy potom, ako si priamo pod  mostom všimli muža. Držal sa vetvy, ktorú mu hodil oznamovateľ. Policajti okamžite hodili mužovi hádzacie vrecko s lanom, aby sa ho chytil. Bohužiaľ, muž bol tak vyčerpaný, že sa lana nemohol chytiť," uviedla hovorkyňa polície Českej republiky Violeta Siřišťová.

Na pomoc mu vyrazil policajt

Je evidentné, že muž bol zimou takmer paralyzovaný a nemal dosť síl na to, aby extrémnu situáciu dokázal zvládnuť sám. "Preto sa jeden z policajtov pomocou lana spustil do vody, omotal topiacemu lano okolo hrudníka a dal si ho na chrbát," pokračovala.

To už privolaní hasiči s pomocou rebríka pomáhali policajtovi s mužom na chrbte dostať sa na breh. Ten kvôli zime nebol schopný komunikovať. "Následne muža, ktorý bol značne podchladený, policajti zabalili do termofólie a predali privolaným záchranárom," dodala hovorkyňa. Muž do rieky pravdepodobne skočil s úmyslom ukončiť svoj život. Ten mu zachránil muž, ktorý žije na ulici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy