Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Šok pre veriacich: Zlodej ukradol z kostola peniaze z milodarov
Zdielať na

Šok pre veriacich: Zlodej ukradol z kostola peniaze z milodarov

NESLUŠA / Zlodej, ktorý kradol vo farskom kostole sv. Jána Nepomuckého v Nesluši na Kysuciach, zatiaľ spravodlivosti uniká. Vylomil zámok na pokladničke a vzal peniaze. Kostol zrejme dobre poznal. Vedel ako sa k nej najrýchlejšie a nepozorovane dostane.

​Zlodej zrejme preskočil oplotenie a vypáčil na kostole bočné drevené dvere. "Vznikla materiálna škoda asi v hodnote 100 eur," priblížil Zdeno Pupík, hovorca Žilinskej diecézy. Keď sa už dostal dovnútra, namieril si to rovno k drevenému stojanu na milodary. "Musel vedieť, ako treba ísť, kde tá kasička je. Bol to zrejme človek, ktorý to tam dobre pozná," uviedol Pupík.

"Doposiaľ nezistený páchateľ násilím prekonal vchodové dvere a následne z priestorov chórusu zo skrinky opatrenej kovovým zámkom odcudzil finančnú hotovosť pochádzajúcu z milodarov," potvrdila Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. "Finančná škoda bola približne 150 až 200 eur," priblížil Pupík. 

Z miesta činu zlodej následne ušiel. "Musel byť vo veľmi ťažkej krízovej situácii, keď bol odhodlaný vstúpiť do kostola takýmto spôsobom," uviedol Pupík. Páchateľa zatiaľ policajti nechytili. "V súvislosti s uvedeným konaním vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže," informovala Šefčíková.

Napriek tomu že ukradol peniaze veriacich, rímskokatolícka obec verí, že sa v zlodejovi predsa len pohne svedomie. "Máme nádej, že sa k takémuto niečomu nevráti a nájde riešenie – to ľudské, ale aj to duchovné," uzavrel Pupík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy