Oblačno
13°
Bratislava
Arnold
1.10.2024
Bez vodičáku unikal policajtom. Demoloval rampy a skončil na poli
Zdielať na

Bez vodičáku unikal policajtom. Demoloval rampy a skončil na poli

JANÍKOVEC, OKRES NITRA / 22-ročný mladík prekročil rýchlosť a unikal pred policajnou hliadkou. Strhla sa naháňačka, pri ktorej zdemoloval aj rampy. Auto ukryl v Janíkovciach do poľa a chcel ujsť po vlastných. To mu nevyšlo.

Mladík išiel na požičanom aute z Nových Zámkov. V Ivanke pri Nitre neušiel pozornosti policajnej hliadke, ktorá tam práve merala rýchlosť. "Vodič Volkswagenu jazdil v obci 78 kilometrov za hodinu, a keď ho chceli policajti zastaviť, začal policajtom unikať," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre Viktória Borloková. 

Muž si to namieril smerom na Janíkovce, prerazil pritom železné rampy a poškodil zvodidlá. Dopravní policajti auto prenasledovali a pridali sa k nim aj ďalšie hliadky. Muž unikal po poli. Policajti boli mužovi neustále v pätách, no on to nevzdával a unikal aj naďalej. V Janíkovciach sa snažil policajti prekabátiť, čo mu však nevyšlo. Auto nechal v poli a tam a snažil sa ujsť po vlastných nohách. Aj v tomto mal smolu a policajti muža zadržali. Dôvod jeho úteku sa ukázal už zakrátko. "Lustráciou zistili, že ide o 22-ročného muža, ktorý má toho času zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až do roku 2027," informovala hovorkyňa Viktória Borloková. Jakub za jazdu bez vodičského preukazu a útek pred políciou skončil v putách. Policajti ho následne posadili do cely. "Poverený príslušník PZ v Nitre začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia," doplnila hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy