Oblačno
13°
Bratislava
Arnold
1.10.2024
Bez stopy zmizol 74-ročný dôchodca. Nevideli ste ho?
Zdielať na

Bez stopy zmizol 74-ročný dôchodca. Nevideli ste ho?

ŠURANY, OKRES NOVÉ ZÁMKY / 74-ročný dôchodca zmizol zo dňa na deň v Šuranoch. Telefón má vypnutý. Tibora Guckého hľadali policajti, pohotovostný pátrací tím i helikoptéra. Zatiaľ bez úspechu. Nadchádzajúca mrazivá noc by mu mohla byť osudná, preto polícia žiada o pomoc pri pátraní.

"Dnes je prvý deň pátrania v spolupráci s políciou, čo je poriadková polícia, kriminálna polícia, plus letka Ministerstva vnútra SR sme prepátravali široké okolie v obci Šurany," informoval riaditeľ pohotovostného pátracieho tímu Bruno Hauer. Nezvestnosť 74-ročného Tibora Guckého bola nahlásená 16. novembra na šurianskom obvodnom oddelení. Bicykel dôchodcu našli pred mestskou poliklinikou v Šuranoch. Odvtedy ho nikto nevidel, jeho mobilný telefón je nedostupný. Po 6 dňoch dôchodcu hľadalo viac ako 40 policajtov, pátračov i dobrovoľníkov s rôznou technikou. Zatiaľ bez úspechu.

"Prioritne pátrame v oblasti, kde mal byť naposledy videný. Pán Tibor Gucky sa stratil za zvláštnych okolností, snažíme sa nájsť nejaké stopy, ale snažíme sa nájsť hlavne jeho," opísal postup Hauer. Podľa zatiaľ nepotvrdených informácií mal byť nezvestný muž odvezený za mesto, kde ho mali vysadiť z auta. Aj preto prehľadávali aj jazerá a rieku Nitru v katastri Šurian. "Nemal by mať žiadne problémy, čo sa týka zdravia, alebo psychiky, preto je nám to všetkým divné," konštatoval riaditeľ pátracieho pohotovostného tímu. 

Tibor Gucky je štíhly, má krátke šedivé vlasy a modré oči. Naposledy mal na sebe čiernu koženú bundu. Na juhu Slovenska by táto noc mala prvá, skutočne mrazivá. "Takže tam môže vzniknúť aj riziko podchladenia, ale veríme, že sa nájde čo najskôr," uzavrel Hauer.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy