Skoro jasno
12°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Opitý havaroval do stromu: Muž si za volant tak skoro nesadne
Zdielať na

Opitý havaroval do stromu: Muž si za volant tak skoro nesadne

HUMENNÉ / 30-ročný Humenčan narazil do stromy s vyše dvomi promile alkoholu. Policajti ho obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za volant si v najbližších rokoch nesadne.

Vodič stratil kontrolu nad vozidlom, nezvládol zákrutu a narazil do stromu. Výsledok dychovej skúšky ukázal, že táto jazda zrejme inak ani skončiť nemohla. "Humenčan bol po príchode policajnej hliadky na miesto dopravnej nehody podrobený dychovej skúške s výsledok takmer 2,5 promile," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Humenčana umiestnili do cely policajného zaistenia a obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Škoda na vozidle bola predbežne odhadnutá na takmer 6-tisíc eur," doplnila Ligdayová. 

30-ročný muž sa postavil pred sudcu. "Sudca pre prípravné konanie uznal obvineného za vinného a uložil trest odňatia slobody v trvaní troch mesiacov, so skúšobnou dobou na tri roky," uviedla Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Zároveň mu sudca uložil trest spočívajúci v zákaze viesť motorové vozidlá všetkých skupín, na ktoré je potrebné vodičské oprávnenie na 3 roky. Verdikt súdu je nekompromisný, trestný rozkaz je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy