Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Zo zimnej rozprávky ohnivé peklo. Horel rodinný dom
Zdielať na

Zo zimnej rozprávky ohnivé peklo. Horel rodinný dom

BECHEROV / V Becherove na východe Slovenska zasahovali hasiči pri požiari rodinného domu. Horieť začalo podľa predbežných zistení na povale. Požiar zasiahol prvé poschodie a podkrovie. Jednou z možných príčin je, že požiar vznikol od nahriateho prieduchu. Obyvatelia domu skončili dočasne u susedy.

Atmosféru z bohatej snehovej nádielky v dedinke v pohraničí narušil požiar, ktorý vznikol pod strechou jedného z rodinných domov. Na pomoc prišli hasiči z Bardejova. Tí sa krátko po príjazde pustili do hasenia. "Použili sme dopravné vedenie plus dva prúdy. Pri ďalšom motorovom vozidle bol nastavený ďalší prúd. Hasili sme a ochladzovali strechu, prvé poschodie rodinného domu plus povalu," priblížil Vladimír Vojtaško, veliteľ zásahu HaZZ Bardejov.

Vďaka duchaprítomnosti domácich a rýchlemu zásahu hasičov sa požiar podarilo dostať pod kontrolu. Našťastie sa nikto z domácich pri ňom nezranil. Veci, ktoré mali na povale, však ešte dlho po uhasení požiaru tleli. Hasiči ich postupne vyhadzovali z okna.

Vďaka zásahu hasičov sa podarilo uchrániť väčšie hodnoty, ako je predbežne spôsobená škoda. Nateraz sú obývateľné len dve izby na dolnom poschodí. Rodinu prichýlila dočasne suseda. Presná príčina požiaru je nateraz v štádiu zisťovania.

Po odchode profesionálov si dom po požiari prevzali dobrovoľní hasiči. "Po uhasení prác a ochladzovaní daných ohnísk a stropov bude objekt po dobu nejakých 24 hodín monitorovaný dobrovoľnými hasičmi Becherov," uzavrel Vojtaško.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy