Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Kauza záchytu najväčšej zásielky drog u nás. Pred súd sa postavil ďalší obvinený
Zdielať na

Kauza záchytu najväčšej zásielky drog u nás. Pred súd sa postavil ďalší obvinený

NITRA / V prípade najväčšieho drogového kontrabandu zachyteného na Slovensku sa pred súd v Nitre postavil ďalší muž z Holandska. Priviezli ho k nám v piatok 1. decembra z domovskej krajiny, pobudne tu však iba niekoľko dní. Jeden a pol tony pervitínu našli pred tromi rokmi. Dvaja muži už boli za tieto drogy aj odsúdení.

Na Slovensko muža priviezli z Holandska. Putoval rovno pred okresný súd, ktorý rozhodoval o väzbe. Prevoz sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia. Na súd muža dovideli ozbrojení kukláči. V rukách držal obvinený Holanďan cestovnú tašku a vetrovku. "Okresný súd Nitra rozhodol o vzatí obvineného do väzby. Proti tomuto uneseniu nie je prípustná sťažnosť," informovala ​Lena Kiradžiev, hovorkyňa Okresného súdu v Nitre.

V tomto prípade ide totiž o špecifickú situáciu, Muž, bol na úteku a teraz je zadržaný a stíhaný doma v Holandsku za iné skutky. K nám ho previezli, aby si mohol preštudovať spis a oboznámiť s obvinením. "V drogovej kauze bol do vyšetrovacej väzby vzatý tretí obvinený," potvrdila Krajská prokuratúra v Nitre.

V prípade je celkovo obvinených 6 ľudí z Holandska a Mexika. Dvaja z nich si už u nás vypočuli trest. Jeden páchateľ medzičasom zomrel a ďalší dvaja sú na úteku. Na Slovensku by mal byť muž do 15. decembra, potom ho majú vrátiť naspať do Holandska.

Drogy k nám putovali z Mexika a cieľovou destináciu mala byť Austrália. Jeden a pol tony pervitínu objavili v Nitre, ukrytý bol v nádržiach na kvapalinu. Z tohto množstva by sa dalo vyrobiť až 30 miliónov dávok drogy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy