Polojasno
10°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Vydieral ženu jej intímnymi fotografiami. Čo mu za to hrozí?
Zdielať na

Vydieral ženu jej intímnymi fotografiami. Čo mu za to hrozí?

HUMENNÉ / Chcel si zarobiť, no poriadne sa prerátal. Namiesto tisícok eur vo vrecku má na krku obvinenia hneď z troch trestných činov. Muž (41) vydieral ženu s tým, že jej intímne fotografie vymaže len vtedy, ak mu pošle 7 500 eur. Jeho obeť sa však nezľakla a nahlásia ho polícii. Vydieračovi hrozí šesťročný pobyt za mrežami.

Ku skutku došlo v jednom z bytov v Humennom. Býva v ňom 47-ročná žena. Byt síce mala zamknutý, no páchateľ si s tým poradil a dostal sa dovnútra. Ukradol vysávač, zrkadlo i notebook a pri odchode vymenil na vchodových dverách zámok.

Podľa polície žene spôsobil krádežou škodu asi 500 eur a poškodením dverí asi 130 eur. Tým sa to ale neskončilo. Prostredníctvom internetovej aplikácie odoslal žene jej intímne fotografie s tým, že ich vymaže, ak mu pošle 7 500 eur. 

Žena sa však nezľakla a žiadne peniaze páchateľovi neposlala. Skutok nahlásila. Policajti v tejto súvislosti vedú trestné stíhanie hneď pre tri trestné činy. A to pre vydieranie, porušovanie domovej slobody a tiež pre krádež.

Z protiprávneho konania policajti obvinili 41-ročného muža. Stíhaný je na slobode. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí za skutok až šesťročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy