Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Surový útok na starších manželov. Muž sa im vyhrážal vyhodením z balkóna
Zdielať na

Surový útok na starších manželov. Muž sa im vyhrážal vyhodením z balkóna

SNINA / Manželov zo Sniny prepadol v ich vlastnom byte. Udieral ich, kopal, no akoby to nestačilo, 44-ročný Sobrančan zobral z kuchyne dýku a 63-ročnému mužovi ju priložil ku krku s tým, že ho zabije a vyhodí z balkóna. Jeho agresii neunikla ani domáca pani. Útočník skončil za mrežami.

​O slobodu prišiel po tom, ako manželov vo veku 63-rokov napadol priamo v ich byte v Snine. Muž zo Sobraniec začal slovnými atakmi, neskôr domáceho pána kopal a udieral. Z kuchyne zobral dýku a priložil mu ju ku krku so slovami, že ho zabije. Bránila ho manželka, no napokon agresor svoj hneď obrátil aj na ňu.

​"Kričal, že ich pozabíja a neskôr, že ich vyhodí z balkóna," povedala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Ani ženu útočník neušetril od úderov a vyhrážok. Zranení manželia potrebovali pomoc lekárov. Zasiahla policajná hliadka a mužov osud tak bol jasný. "Policajná hliadka po príchode na miesto obmedzila agresívneho muža na slobode. Bol muž umiestnený do cely policajného zaistenia," dodala Ligdayová. 

Vinia ho z ublíženia na zdraví a aj z nebezpečného vyhrážania. Prokurátor navrhol jeho väzobné stíhanie. Na otázku, čo ho k útoku viedlo, neodpovedal. Na súd kráčal mlčky. "Obvinený bol vzatý do väzby na základ dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Toto rozhodnutie prvostupňového súdu je právoplatné. "V prípade preukázania mu viny pred súdom hrozí až trojročné väzenie," doplnila Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy