Zatiahnuté
10°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Lekár ordinoval opitý. Pacientke sa nezdalo jeho arogantné správanie
Zdielať na

Lekár ordinoval opitý. Pacientke sa nezdalo jeho arogantné správanie

VEĽKÝ KRTÍŠ / Na urgentnom príjme v nemocnici vo Veľkom Krtíši ordinoval 50-ročný lekár, ktorému namerali 1,31 promile alkoholu v dychu. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici na sociálnej sieti.

Pacientke, ktorá prišla na ošetrenie, sa nezdalo arogantné správanie lekára v pohotovostnej službe a aj to, že z jeho dychu cítila alkohol. Zavolala preto policajtov, ktorí ho po dychovej skúške obmedzili na osobnej slobode. Udalosť sa stala v utorok (12. 12.) ráno. Muž je obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Lekárske úkony totiž v rámci svojej služby robil v stave, ktorý vylučoval spôsobilosť.

Vedenie nemocnice sa k nočnému incidentu odmietlo vyjadriť. Ide však vraj o dlhoročného odborníka, s ktorým vraj doteraz podobné problémy neboli. Dotyčný lekár v nemocnici pracuje aj ako primár na jednom z oddelení. Už ho aj odsúdili v tzv. superrýchlom konaní. V noci ho zadržali, po vytriezvení vypočuli a obvinili a už večer vypovedal pred sudcom Okresného súdu Lučenec. Ten ho uznal za vinného. Uložil mu trest odňatia slobody vo výmere dvoch rokoch podmienečne s odkladom výkonu trestu na skúšobnú lehotu jedného roka. Súd mu zároveň zakázal vykonávať akékoľvek lekárske povolanie na jeden rok. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné. Lekár môže podať odvolanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy