Skoro jasno
16°
Bratislava
Bystrík
11.9.2024
Hrozivá nehoda na cestách. Čelnú zrážku neprežili dvaja ľudia
Zdielať na

Hrozivá nehoda na cestách. Čelnú zrážku neprežili dvaja ľudia

LÚČNY DVOR / Pri čelnej zrážke kamiónu a dodávky v galantskom okrese zomreli dvaja muži. Vážna dopravná nehoda sa stala za obcou Lúčny dvor smerom na Senec blízko čerpacej stanice. Cestu uzavreli na viac ako 6 hodín.

Vodič dodávky (33) zo Sládkovičova mal podľa polície z nezistených príčin prejsť do protismeru. Čelne tak narazil do kamiónu, ktorý riadil 53-ročný muž z okresu Brezno. Náraz bol taký silný, že kusy z vozidiel sa nachádzali na ceste niekoľko desiatok metrov.

Kamión po nehode skončil pri zvodidlách, dodávku otočilo takmer do protismeru. Aj napriek snahe záchranárov sa ani jedného z vodičov nepodarilo oživiť. "Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby vyslalo 2 posádky rýchlej lekárskej pomoci k dopravnej nehode dodávky a kamiónu. Muži, žiaľ, utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom," informovala Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS.

Polícia zatiaľ nevylúčila, či vodič, ktorý vošiel do cesty kamiónu, pred jazdou nepil. "K nehode došlo na rovnom úseku cesty, kde je znížená rýchlosť jazdy. Vzhľadom aj na tieto okolnosti polícia preverí, či k nehode nemohlo prísť pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok, čo bude preverené pri súdnej pitve alebo išlo o úmyselné konanie zo strany vodiča," priblížila Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Prípad si tak prevzal galantský vyšetrovateľ. Na mieste zasahovali okrem polície a záchranárov aj štyria seredskí hasiči. "Pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia vyslobodili telá osôb z havarovaných vozidiel. Automobily zabezpečili proti vzniku požiaru, pomohli ich naložiť na vozidlá odťahovej služby a následne očistili vozovku," informovala Bianka Královičová, hovorkyňa Prezídia Hasičského záchranného zboru. Úsek bol následne sprejazdnený až po polnoci - vyše 6 hodín po nehode.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy