Jasno
12°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Dve záchranné akcie pár minút po sebe. Horskí záchranári mali plné ruky práce
Zdielať na

Dve záchranné akcie pár minút po sebe. Horskí záchranári mali plné ruky práce

VALASKÁ DUBOVÁ / Horskí záchranári pomáhali vo štvrtok dopoludnia 49-ročnému turistovi. Objavili ho okoloidúci turisti v bezvedomí, približne dva kilometre od Veľkej poľany pod Veľkým Chočom.

​"Pán, ktorý sa neskôr prebral, bol podchladený, ale okoloidúci ľudia ho zateplili," uviedol Branislav Porubčanský, HZS Malá Fatra. K turistovi letel záchranársky vrtuľník zo Žiliny a počas pristátia na jeho palubu nastúpili aj dvaja chlapi z horskej záchrannej služby. "Lekárka bola spolu s horským záchranárom do terénu vysadená palubným navijakom. Mužovi priamo v teréne poskytla neodkladné vyšetrenie," informovala hovorkyňa ATE Zuzana Hopjaková. "Zobrali sme ho na palubu a leteli do ružomberskej nemocnice," dodal Porubčanský.

V tom čase na Veľký Choč už letel ďalší záchranársky vrtuľník, tentokrát z Banskej Bystrice. Letel na pomoc 33-ročnej žene. "Žena upadla do bezvedomia, bola vyčerpaná," priblížil Branislav Porubčanský. "Lekár pacientku zateplil a podal jej potrebnú liečbu," informovala hovorkyňa. "Takisto bola transportovaná do ružomberskej nemocnice," uzavrel Porubčanský. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy