Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Najväčšia zásielka drog na Slovensku. Kauza má už odsúdených aj obvinených
Zdielať na

Najväčšia zásielka drog na Slovensku. Kauza má už odsúdených aj obvinených

NITRA / Počas celého minulého roka súdy v Nitre, ako aj tunajšia prokuratúra plné ruky práce s najväčším drogovým kontrabandom zachyteným v našej krajine. Jeden a pol tony pervitínu našli ukryté v nádržiach na kvapalinu. V prípade sú obvinení, ale už aj odsúdení členovia drogovej mafie zo zahraničia.

Zločinecká skupina drogy nakúpila v Mexiku, cez Chorvátsky prístav putovali do Maďarska a odtiaľ do Nitry. Ukryté boli v týchto nádržiach na kvapalinu a naše policajné zložky sa k nim museli prevŕtať. V plastových vreckách našli jeden a pol tony pervitínu. Na čiernom trhu by mali drogy hodnotu okolo 2 miliárd eur. Celkovo bolo obvinených v prípade 6 osôb z Mexika a Holandska. Jeden z mužov medzitým zomrel. Koncom roka 2020 k nám priviezli dvoch obvinených.

Súdne pojednávania prebiehali za prísnych bezpečnostných opatrení. Frank R. s našimi orgánmi spolupracoval a súd mu vymeral 9 rokov. Leon V. si trest vypočul v polovici júna tohto roka.

"Uložil mu nepodmienečný trest odňatia slobody výmere 10 rokov," uviedla Lena Kiradžiev, hovorkyňa súdu v Nitre. "Vo veci podáme dovolanie a iné opravné prostriedky," informoval Michal Mandzák, právny zástupca Leona V.

Obaja mali byť v pozícii pomocníkov. Pred našim súdom skončil začiatkom decembra aj tretí obvinený. Muž, bol zadržaný v Holandsku. K nám ho priviezli, aby si preštudoval spis. Išlo o špecifický prípad. V našej väznici pobudol muž len do 15. decembra a po oboznámení s obvinením bol prevezený za mreže do Holandska, kde je stíhaný za iné skutky. Po ďalších dvoch obvinených v tejto drogovej kauze je vyhlásené pátranie. Cieľovou destináciu jeden a pol tony pervitínu mala byť Austrália.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy