Jasno
20°
Bratislava
Filip
23.8.2024
Mladík znásilnil babičku. Súd rozhodol o jeho treste
Zdielať na

Mladík znásilnil babičku. Súd rozhodol o jeho treste

KOŠICE / Napadol starší manželský pár v ich dome a babičku dokonca aj znásilnil. Ján (22) si vypočul konečný rozsudok. Rozhodol o ňom mestský súd v Košiciach na základe dohody útočníka s prokurátorom.

​Porušovanie domovej slobody, lúpež, obmedzovanie osobnej slobody a obzvlášť závažný zločin znásilnenia. To všetko má na krku len 22-ročný Ján, ktorý napadol starší manželský pár. 

"Ten mladý prišiel, potom ma schvatol a hodil na posteľ. Chcel ma znásilniť, neviem či aj neznásilnil. Chcela som mu dať pivo aj pálenku, len nech mi toto nerobí," povedala poškodená babička. Takto zneli slová napadnutej 82-ročnej starenky, ktorú napadol len 22-ročný Ján z miestnej osady. Ten zaútočil aj na jej manžela, ktorý s útočníkom aj napriek vysokému veku, hrdinský bojoval a chránil svoju manželku a majetok. 

Ide o mladého recidivistu

Ten už bol viackrát súdne trestaný a dokonca sedel aj vo väzení. "Napriek jeho mladému veku bol 8-krát súdne trestaný, pričom sa jednalo o špeciálnu recidívu, kde sa opakovane dopúšťal prečinov krádeží a porušovania domovej slobody," vyhlásil Marek Rajnič, okresný prokurátor v Košiciach.

Starenke svojim konaním mladík spôsobil ťažkú ujmu na zdraví. Za vinu mu je kladený obzvlášť závažný zločin znásilnenia, za ktorý mu hrozil trest pri dolnej hranici 16 rokov a 8 mesiacov a pri hornej hranici zas 25 rokov.

Mladík spoznal svoj trest

S prokurátorom však uzavrel dohodu o vine a treste. "Trest bol dohodnutý na 15 rokov a 6 mesiacov so zaradením do výkonu trestu odňatia slobody s maximálnym stupňom stráženia," dodal Rajnič. 

Okrem toho mladíka čaká protialkoholické a proti-sexuologické liečenie, obe ústavnou formou a ochranný dvojročný dohľad. Okresný prokurátor v Košiciach dal do pozornosti: "Tento trest považujem za primeraný. Rovnako aj súd ho považoval za náležitý, nakoľko schválil uvedenú dohodu."

Voči dohode o vine a treste sa odvolať nedá a tak rozsudok mestského súd je právoplatný.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy