Skoro jasno
12°
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Desivá zrážka troch vozidiel: Z áut zostala len kopa šrotu, hlásia päť zranených
Zdielať na

Desivá zrážka troch vozidiel: Z áut zostala len kopa šrotu, hlásia päť zranených

BRATISLAVA / Pokračujeme nehodou troch áut, ktorá sa stala medzi bratislavskou Petržalkou a Rusovcami. Havarované autá zostali totálne zdemolované. Pri zrážke sa zranili až piati ľudia.

Z troch havarovaných vozidiel ostala len kopa šrotu. Vodiči, ktorí okolo prechádzali, okamžite zalarmovali pomoc. "Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo dve ambulancie RZP a jednu RLP k dopravnej nehode troch vozidiel, pri ktorej sa zranilo päť osôb," priblížila hovorkyňa záchranárov Petra Klimešová. K niektorým zraneným sa však záchranári hneď nedostali. Ostali totiž zakliesnení v autách. Vystrihovať ich museli hasiči. Všetkých piatich zranených potom záchranári odviezli do bratislavských nemocníc. Utrpeli rôzne zranenia, z ktorých sa budú zotavovať niekoľko týždňov.

Podľa vodičov, ktorí tento úsek poznajú, bola nehoda len otázkou času

"Záchranári transportovali do nemocnice na Kramároch 86-ročného muža s fraktúrou rebier a 57-ročnú ženu so zlomeninou driekovej časti chrbtice a panvy. Do nemocnice v Ružinove transportovali 47-ročného muža s fraktúrou stehnovej kosti a úrazom hlavy a 84-ročnú ženu s úrazom nohy a panvy," doplnila Klimešová. 43-ročná žena skončila s fraktúrou stehennej kosti v nemocnici na Antolskej v Petržalke. 

Podľa viacerých vodičov, ktorí tento nehodový úsek dobre poznajú, bolo len otázkou času, kým sa niečo stane. Šoféri tu totiž často nerešpektujú dopravné pravidlá. Práve to sa podpísalo aj pod včerajšiu nehodu. "Vodič jazdiaci vo vedľajšej ceste v smere z Jaroviec nedal na križovatke prednosť v jazde vodičke vozidla značky značky Ford, ktorá išla po hlavnej ceste v smere z Petržalky do Rusoviec. V dôsledku toho vodička prešla do protismeru, kde došlo k čelnej zrážke s protiidúcim vozidlom," informovala hovorkyňa KR PZ Bratislava Jana Šimunková. 

Policajti u nikoho z vodičov alkohol nezistili. Premávka bola po nehode v oboch smeroch obmedzená viac ako dve hodiny. Vodiči si museli počkať v dlhých kolónach. "V tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví," uzavrela Šimunková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy