Polojasno
11°
Bratislava
Brigita
8.10.2024
NAKA im prekazila plány: Zadržali výrobcov a obchodníkov s drogami
Zdielať na

NAKA im prekazila plány: Zadržali výrobcov a obchodníkov s drogami

Zdroj: Facebook - Polícia slovenskej republiky

BRATISLAVA / BANSKÁ BYSTRICA / NAKA zadržala v Banskobystrickom samosprávnom kraji desať podozrivých. Osem z nich obvinila, hrozí im trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Policajti zasahovali na viacerých miestach. "Policajti zadržali desať podozrivých osôb, vykonali desať domových prehliadok, 14 prehliadok iných priestorov. Zaistili 800 gramov metamfetamínu v hodnote približne 32-tisíc eur, 8-tisíc dávok, takmer 6-tisíc eur v hotovosti, rôzne nosiče dát, chemické prípravky, injekčné striekačky a podobne," priblížila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Organizovaná skupina mala pôsobiť v Banskobystrickom kraji

Úlohy mali byť podľa slov hovorkyne hierarchicky rozdelené od najvyššie postavených členov, ktorí poskytovali financie na nákup omamných látok, až po hlavných dílerov. "Metamfetamín mali predávať najmä v okresoch Lučenec, Rimavská Sobota a Banská Bystrica a podľa dopytu aj v ďalších mestách," informovala Bárdyová.

Vyšetrovateľ NAKA vzniesol podľa hovorkyne obvinenie ôsmim osobám pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Súd vzal všetkých obvinených do väzby. Po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Na akcii participovali aj ďalšie zložky Policajného zboru. Súčasne boli využití i psovodi colnej správy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy