Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Na nôž sa mal napichnúť sám, záchranárov zavolala jeho priateľka
Zdielať na

Na nôž sa mal napichnúť sám, záchranárov zavolala jeho priateľka

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Zakrvavený muž s bodným poranením pri srdci ležal na zemi v bytovke v Bánovciach nad Bebravou. Žena, ktorá tam v noci bola s ním, záchranárom tvrdila, že 41-ročný Ján sa na nôž napichol sám.

Policajti začali o pol noci v Družstevnej ulici v Bánovciach nad Bebravou na mieste zaisťovať stopy. Všetko sa ale odohralo hodinu predtým. Na tiesňovú linku zavolala žena a oznámila, že jej priateľ sa bodol nožom. Zakrvaveného muža našli záchranári v byte na druhom poschodí. "Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že včera vo večerných hodinách došlo v jednom z bytov v Bánovciach nad Bebravou k bodnutiu nožom 41-ročného muža," priblížila vedúca oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Ingrid Krajčíková. 

Muž mal na nôž spadnúť sám

"Prišli policajti, záchranka a brali ho preč. Zobrali ho na nosidlách," informovala susedka. Po príchode záchranárov ležal muž v bezvedomí na zemi. Podľa našich informácií mal bodnú ranu v oblasti srdca. Okamžite ho previezli do trenčianskej fakultnej nemocnice. "Do nemocnice sme prijali osobu s bodným zranením. Aktuálne sa nachádza v stabilizovanom stave," uviedla Martina Holecová z Fakultnej nemocnice v Trenčíne. 

Podľa našich informácií bol muž pod vplyvom alkoholu. V byte s ním bola jeho 18-ročná priateľka. Mladá žena údajne záchranárom tvrdila, že muž mal spadnúť na gauč, kde mal položené tri nože. Napichol sa na jeden z nich, na čo sa mal postaviť, prejsť do kuchyne, vybrať zapichnutý nôž a dať ho do šuplíka k ostatným nožom. Následne vraj odpadol. Polícia našla v byte viacero nožov, všetky zaistili. "Niečo odtiaľ vynášali, možno nože alebo nejaké veci," potvrdila susedka.

Polícia bude vypočúvať aj samotného bodnutého muža

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Bánovciach nad Bebravou začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženie na zdraví v štádiu pokusu," informovala Krajčíková. Čo presne sa v byte stalo je nateraz otázne. Policajti by mali v najbližších hodinách vypočuť aj samotného bodnutého muža. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné v súčasnej dobe poskytnúť viac informácií," uzavrela vedúca Oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Trenčín. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy