Oblačno
11°
Bratislava
Brigita
8.10.2024
Z priekopy priamo do policajnej cely: Vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške
Zdielať na

Z priekopy priamo do policajnej cely: Vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške

VÍŤAZOVCE / Cúval tak intenzívne, že skončil v priekope. Zapadol a upútal tak pozornosť polície. Hliadke nechcel ukázať doklady, odmietol fúkať a nesúhlasil ani s odberom krvi. To pre neho znamenalo len jedno - smeroval hneď do policajnej cely.

Ku kolízii došlo pre jedným z rodinných domov tu vo Víťazovciach. Za volantom auta sedel muž z obce Baškovce. Snažil sa cúvať, no pri manévri nastali viaceré komplikácie. "Muž z obce Baškovce so svojím osobným vozidlom cúval tak intenzívne, že skončil v priekope, kde zapadol," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. A hoci nikomu neublížil a ani nikomu okrem seba nespôsobil škodu na majetku, do problémov sa dostal aj tak. Odmietol predložil doklady potrebné k vedeniu vozidla a odmietol sa podrobiť aj dychovej skúške.

Sudkyňa muža uznala za vinného

"Vodič sa odmietol podrobiť aj lekárskemu vyšetreniu odberom krvi alebo iného biologického materiálu," doplnila Ligdayová. Z miesta kolízie policajti muža odviezli rovno za mreže cely policajného zaistenia. Ani rôzne obštrukcie ho však od obvinenie neochránili. V superrýchlom konaní o mužovi rozhodovala sudkyňa, ktorá ho znala za vinného. "Na vozidle vznikla škoda vo výške 4-tisíc eur. Baškovčan bol obvinený z trestného činu z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla hovorkyňa. 

"Slovenský trestný zákon je nastavený tak, že pokiaľ niekto odmietne fúkať alebo sa podrobiť skúške na alkohol v krvi, je potrestaný rovnako, ako keby nafúkal," priblížil advokát Milan Ficek. "Súd mu uložil trest odňatia slobody v trvaní troch mesiacov s podmienečným odkladom výkonu na skúšobnú 12 mesiacov a zároveň trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel po dobu 24 mesiacov," uzavrela hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Trestný rozkaz prvostupňového súdu je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy