Skoro jasno
12°
Bratislava
Brigita
8.10.2024
Opitý muž si sadol za volant a poškodil niekoľko zaparkovaných áut
Zdielať na

Opitý muž si sadol za volant a poškodil niekoľko zaparkovaných áut

Zdroj: Polícia SR

BRATISLAVA / Alexander (25) si za volant sadol opitý. Šoféroval auto značky Škoda po Podunajskej ulici v smere na Estónsku ulicu. Práve tam narazil do zaparkovaného vozidla značky Peugeot, následne narazil do ďalšieho vozidla, ktoré sa odrazilo a narazilo do ďalšieho vozidla. Odrazené vozidlo takisto zasiahlo ďalšie auto značky Mercedes-Benz. Stalo sa tak v sobotu 27. januára krátko pred druhou hodinou ráno.

​​"Poverený policajt odboru dopravných nehôd KDI Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave vzniesol obvinenie 25-ročnému Aleksandrovi P. z Bratislavy za úmyselný prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," informovala polícia na sociálnej sieti. Po jazde plnej nárazov zostal s vozidlom stáť v strede vozovky na Podunajskej ulici. Konanie vodiča si všimla okoloidúca hliadka dopravnej polície, ktorá vodiča na mieste podrobila dychovej skúške. Vykonanou dychovou skúškou bola vodičovi nameraná hodnota 1,14mg/l, čo predstavuje 2,38 promile.

Aleksandrovi hrozí väzenie 

"Muž bol hliadkou obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušné policajné oddelenie, kde bol umiestený do cely policajného zaistenia. Celková výška škody na vozidlách bola doposiaľ vyčíslená na 6 500 eur," doplnila polícia. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí Aleksandrovi trest odňatia slobody až na dva roky.

"Opäť apelujeme na vodičov, aby boli na cestách voči sebe ako aj k ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili," varuje polícia.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy