Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Posun v prípade Mariána Magáta, ktorý je obvinený z extrémizmu: Súd rozhodol o jeho prepustení
Zdielať na

Posun v prípade Mariána Magáta, ktorý je obvinený z extrémizmu: Súd rozhodol o jeho prepustení

BRATISLAVA / Špecializovaný trestný súd rozhodol o prepustení Mariána Magáta z väzby na slobodu. Nahradil ju písomným sľubom a dohľadom probačného a mediačného úradníka. Prokurátor podal sťažnosť.

Rozhodnutie stále nie je právoplatné a obžalovaný preto zostáva až do rozhodnutia Najvyššieho súdu SR vo väzbe. Hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková priblížila, že samosudca uložil obžalovanému aj ďalšie obmedzenia a povinnosti. Ide napríklad o povinnosť oznámiť príslušným orgánom každú zmenu miesta pobytu. "Má takisto zákaz vykonávať činnosť, pri ktorej došlo k spáchaniu trestného činu," dodala. Nemôže vystupovať a zúčastňovať sa na demonštráciách či publikovať príspevky na sociálnych sieťach. Pravidelne sa musí dostaviť aj k probačnému a mediačnému úradníkovi.

​Marián Magát čelí obžalobe z páchania rozsiahlej a dlhodobo páchanej závažnej extrémistickej trestnej činnosti. Minulý týždeň mu ŠTS vymeral šesťročný trest väzenia. Rozsudok však zatiaľ nie je právoplatný, obžalovaný a prokurátor avizovali podanie odvolania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy