Jasno
21°
Bratislava
Marianna
7.9.2024
Rakúšan pri úteku z nemocnice podpálil lôžka. Zo súdu vyšiel s úsmevom
Zdielať na

Rakúšan pri úteku z nemocnice podpálil lôžka. Zo súdu vyšiel s úsmevom

TRNAVA / Rakúšan (70), ktorý v trnavskej nemocnici spôsobil požiar a napadol nemocničný personál, sa postavil pred sudcu. Zo súdu odchádzal s podmienkou, no s úsmevom. V meste vraj oslavoval narodeniny a trošku to prehnal.

Dôchodca sa pred sudcu Okresného súdu v Trnave postavil krátko pred 10. hodinou ráno. Do budovy ho priviezli policajti a to priamo z policajnej cely, kde bol od jeho zadržania. Pán Erich si spočiatku rukami ukrýval tvár, no po pár minútach komunikoval a usmieval sa. Sudca o jeho o sude za zatvorenými dverami nerozhodoval dlho.

​Po asi pol hodine vyšiel dôchodca bez pút, voľný a zhovorčivý. Pri zapaľovaní cigarety si priznál chybu a tvrdí, že je všetko v poriadku. Okrem toho, že dostal podmienku, musí zaplatiť škody, ktoré spôsobil na chodbe urgentného príjmu. "Škodu, ktorú som spôsobil okamžite zaplatím. V nemocnici je to drahé, okolo 3-tisíc eur," tvrdí pán Erich.

Sestričky museli hasiť

Podľa jeho slov mal v jednom z podnikov v meste oslavovať s kamarátmi svoje jubileum, no prehnal to s pálenkou. Pri návrate domov, čo bolo okolo druhej hodiny ráno, sa potkol a spadol. Zobudil sa až v nemocnici, kam ho priviezli záchranári a spanikáril. "Potom som si všimol, že mi niečo berú. Tak som spanikáril a zľakol som sa, či to nie je ako v nejakom sci-fi filme, kde ľuďom odoberajú orgány ako pečeň, obličky alebo niečo také. A to je dôvod prečo som strčil sestričku, a potom som sa pokúsil o útek a spôsobil nemocnici škodu," tvrdí Rakúšan.

Pri úteku z nemocnice totiž podpálil prenosné lôžka, ktoré uhasili sestričky. Nikto sa našťastie nezranil. Dôchodca policajtom nafúkal 2 promile. "Išiel na Röntgenové vyšetrenie, spravili sa mi vyšetrenia, ktoré boli negatívne," uviedla vedúca urgentného príjmu Adriana Domoráková.

Súvisiace články