Jasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Otrasný prípad otriasol Českom. Psík prežil vlastnú smrť a vyhrabal sa z hrobu
Zdielať na

Otrasný prípad otriasol Českom. Psík prežil vlastnú smrť a vyhrabal sa z hrobu

LIBINA/OLOMOUCKÝ KRAJ / Schúleného psíka pri svojom hrobe našiel majiteľ, ktorý venčil svojho psa v obci Libina v Olomouckom kraji.

Ako uvádza portál CNN Prima News iba 5 ročného psíka ktosi úmyselne sedemkrát strelil v blízkosti hlavy. "Volá mi kolegyňa, že jej volal človek, že našiel pri venčení svojho psa na skládke hliny schúleného, ​​zabláteného, ​​vysileného a ťažko poraneného psíka, ktorý tak tak, že vôbec žije. V rámci nášho spolku sme požiadali o pomoc kolegyne z Olomouca, ktoré sa bleskovo ujali iniciatívy a vyrazili na miesto nálezu,“ opísala dianie Diana Šlechtová, zakladateľka organizácie Únie práv zvierat, ktorá má psíka pod svojimi krídlami. 

7 strelných rán

Priviezli ho do najbližšej veterinárnej ambulancie, kde zistili, že krv na hlave spôsobilo 7 diaboliek vystrelených klasickou vzduchovkou z bezprostrednej blízkosti. Podarilo sa im načítať aj čip. Zistili, že pes je registrovaný na istú ženu a narodil sa v roku 2019. Vzhľadom na poranenia a predpoklad, že streľba bola zblízka, je jasné, že cieľom bolo psa usmrtiť. Bennymu sa ale z posledných síl podarilo vyhrabať z vlastného hrobu. 

Nevidí a nepočuje

Podľa stavu podvýživy a rán bol Benny pod zemou asi 3 dni. Podľa röntgenu má Benny úplne všetky orgány v poriadku. Pes je aktuálne v domácej liečbe. Zobrala si ho k sebe jedna z pracovníčok spolku. "Kiežby sme mohli povedať veselšie správy. Benny je v našej starostlivosti. Beník zatiaľ napriek očakávaniam nič nevidí a zrejme ani nepočuje. Takže je vlastne v takom prázdne. Máme správy od občanov Libiny, že ešte pred pár dňami to bol normálny zdravý pes. Dnes je tak krehký, zmätený, malátny a veľmi boľavý. Jeho veľké telo je vyčerpané bojom o život aj životom ako takým. Z jeho správania je zrejmé, že ho nikdy nikto nevenčil, nikdy ho nikto veľmi nehladil. Z toho čo vidím som zdrvená,“ napísala na sociálnej sieti Diana Šlechtová, zakladateľka organizácie Únie práv zvierat, ktorá má psíka pod svojimi krídlami. ​Prípadom sa už zaoberá aj polícia. Páchateľovi či páchateľom hrozí trest odňatia slobody v dĺžke trvania až 6 rokov.

Otočil sa za zvukom

Diana Šlechtová na sociálnej sieti každý deň prináša nové správy o Bennyho stave. Vo štvrtok, 8. februára, napísala, že už sa prvýkrát otočil za zvukom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy