Jasno
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Spôsobil dopravnú nehodu a z auta vystúpil s pivom v ruke
Zdielať na

Spôsobil dopravnú nehodu a z auta vystúpil s pivom v ruke

LEVOČA / Hlavný ťah diaľnice D1 pri tuneli Branisko vo štvrtok skoro ráno ochromila na nejaký čas nehoda dodávky. Vodič z nej síce vystúpil po svojich, no s plechovkou piva v ruke. Následná dychová skúška dala vedieť o tom, že zjavne to pivo nebolo iba jediné. 

Stalo sa na diaľnici pred tunelom zo Spišskej strany. Smerom na Prešov išiel okrem iných aj 37-ročný vodič dodávky. Ten sa podľa polícia dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a narazil do dopravného značenia. Vozidlo sa po tomto náraze dostalo do šmyku a prevrátilo na stranu.

"Vozidlo sa po náraze dostalo do šmyku a prevrátilo na stranu. Po príchode policajnej hliadky na miesto nehody bol vodič okrem iného podrobený aj dychovej skúške. Jej výsledok presiahol hodnotu 1,1 promile," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. Majetková škoda bola pri tejto nehode predbežne vyčíslená na 14-tisíc eur. V danej veci už prebieha skrátené vyšetrovanie pre trestný čin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Na mieste zasahovali i štyria hasiči z Hasičskej stanice Beharovce s jedným kusom hasičskej techniky. "Vymedzili miesto zásahu, vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia a unikajúce prevádzkové kvapaliny zachytili pomocou sorpčných produktov. Po zdokumentovaní dopravnej nehody príslušníkmi Policajného zboru asistovali pri naložení havarovaného vozidla na vozidlo odťahovej služby. V dôsledku dopravnej nehody bola diaľnica D1, ako aj tunel Branisko uzatvorený," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy