Polojasno
19°
Bratislava
Brigita
8.10.2024
Prechádzanie cez cestu bez reflexného prvku ho stálo život. Dôchodcu zrazilo auto
Zdielať na

Prechádzanie cez cestu bez reflexného prvku ho stálo život. Dôchodcu zrazilo auto

Zdroj: TV JOJ

KOŠICE / O život po zrážke s autom prišiel 71-ročný chodec. Zraneniam na mieste podľahol. K nehode došlo na Toryskej ulici pri zastávke mestskej hromadnej dopravy.

Incident sa odohral vo štvrtok 15. februára. Auto zrazilo chodca po 21.00 h. Prechádzal cez cestu mimo vyznačeného priechodu pre chodcov a bez akéhokoľvek reflexného prvku na oblečení. "Žiaľ, zranenia, ktoré chodec pri zrážke s autom utrpel, boli natoľko vážne, že im na mieste dopravnej nehody podľahol," Informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Vodič vo veku 29 rokov viedol osobné auto značky Kia v smere od Triedy SNP na Moldavskú cestu a pri zastávke MHD pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť svojej jazdy stavu a povahe vozovky a svojim schopnostiam. S vozidlom narazil do chodca. "Vodič bol na mieste dopravnej nehody podrobený dychovej skúške. Tá prítomnosť alkoholu nepotvrdila. To, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok nebohý chodec, bude zisťované pri pitve," dodala hovorkyňa.

Počas dokumentovania dopravnej nehody bol úsek cesty na nevyhnutne potrebný čas uzavretý a dopravu tam riadili policajti. Vyšetrovateľ začal v prípade trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti a najmä miera zavinenia jej účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy