Zatiahnuté
15°
Bratislava
Slavomíra
10.10.2024
Muž mal zabiť svojho priateľa. Jeho otec povedal pred súdom len jednu vetu
Zdielať na

Muž mal zabiť svojho priateľa. Jeho otec povedal pred súdom len jednu vetu

PREŠOV / V Prešove na okresnom súde pokračovalo pojednávanie s mladým mužom, ktorý mal podľa obžaloby zabiť svojho priateľa. Na súde vypovedala psychiatrička, ktorá skúmala jeho profil. Obžalovaný má podľa nej problém so závislosťou na alkohole. Jeho otec ako svedok povedal pred súdom iba jednu vetu.

​Psychiatrička mala za úlohu skúmať obžalovaného a vypracovať znalecký posudok. K smrti 29-ročného muža z Nitry došlo v byte na piatom poschodí. Pitva odhalila viacero zranení a polícia vtedy začala v prípade trestné stíhanie pre zločin zabitia. Obvinenie padlo na človeka, s ktorým býval v byte u jeho mamy. Ten vinu popiera. Psychiatrička dostala ako znalkyňa za úlohu skúmať aj obžalovaného vzťah k alkoholu.

Na súde už v minulosti psychologička vypovedala

"V čase inkriminovaného skutku bol pod vplyvom alkoholu, čím mohlo dôjsť k odbrzdeniu racionálneho mechanizmu," informovala znalkyňa z oblasti psychiatrie. Na súde už v minulosti vypovedala psychologička. Aj ona spomenula obžalovaného vzťah k alkoholu. Podľa nej ide v tomto prípade o dlhodobé popíjanie a už v čase vyšetrenia sa podľa nej u neho preukázali jemné poškodenia centrálneho nervového systému.

"Jeden z typických spôsobov, ako sa to prejavuje, je navýšenie lability. Ak sa skutok stal, práve toto sa na tom mohlo podieľať," dodala znalkyňa z oblasti psychiatrie. Ako svedok bol predvolaný aj otec obžalovaného muža. Ten sa ale v súdnej sieni dlho nezdržal. "Nechcem vypovedať," zneli jeho slová. Ako priamy príbuzný mal právo nevypovedať. To aj napokon využil. Obžalovaný podľa psychiatričky chápe zmysel trestného konania a v čase znaleckého skúmania súhlasil s ambulantným protialkoholickým liečením.

Na súde odznela aj nahrávka z tiesňovej linky, na ktorej podľa pokynov svojmu priateľovi dával prvú pomoc. No bezúspešne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy