Jasno
17°
Bratislava
Sabína
27.10.2024
Teroristi sú aj na Slovensku! Pozrite sa, kde všade
Zdielať na

Teroristi sú aj na Slovensku! Pozrite sa, kde všade

Ak by sme si mysleli, že al-Kájda alebo Amerika sú od nás ďaleko, mýlime sa. O tejto teroristickej organizácii sa u nás hovorilo už niekoľkokrát. Zraky celého sveta sa upierali na Slovensko napríklad potom, čo americkí agenti CIA zatkli troch mužov priamo v Trnave.

V novembri 2009 obletela svet správa, že Na Slovensku zadržali troch teroristov z al-Kájdy. Nie len Trnavčania ostali v šoku. Traja muži z Libanonu, ktorí tu niekoľko rokov podnikali, boli zrazu pod hrozbou doživotného trestu za mrežami pre terorizmus v Spojených štátoch.

Konkrétne sa jednalo o tridsaťosemročného Daniho, jeho brata tridsaťšesťročného Douriho a štyridsaťjedenročného Aliho. To bola trojica mužov, ktorých spolu s ďalšími dvoma vo Philadelphii zadržala americká FBI. Pôvodne chceli do Sýrie predať obrovské množstvo guľometov a protivzdušných zbraní.

Tretí menovaný už dávno predtým predstavoval hrozbu. Naše úrady mu teda pobyt nepovolili. Podľa správ zo zámoria sledovala skupinu mužov americká polícia dva roky. V podstate išlo o takzvaných spiacich agentov, ktorí najprv nerobili nič. Potom predávali mobily, až neskôr prešli na zbrane.

V máji 2008 mala hlava skupiny Dani Tarraf pricestovať na Slovensko, kde mal dohodnúť obchod. Namiesto obchodníka sa stretol s agentom FBI, od ktorého žiadal prístroje na nočné videnie, kompasy, či vysielačky.

Naše úrady potom zozbierali všetky možné dôkazy, ktoré by mohli Američanom na súde pomôcť. Správa o tom, ako títo traja dopadli, už na Slovensko nikdy nedorazila.

Mustafa Labsi na Slovensku, foto

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy