Skoro jasno
20°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Tínedžera pri odchode zo školy brutálne zbili. Po útoku dostal infarkt
Zdielať na

Tínedžera pri odchode zo školy brutálne zbili. Po útoku dostal infarkt

Zdroj: ISIFA/ilustračné

PARÍŽ / V meste Viry-Chatillon vo štvrtok 4. apríla skupina útočníkov zbila 15-ročného chlapca, ktorého do nemocnice previezli so zástavou srdca.

Chlapec bol brutálne zbitý

V meste neďaleko Paríža napadlo tínedžera pri odchode zo školy niekoľko ľudí, ktorí z miesta činu utiekli. "Tri až štyri osoby ho napadli na schodisku, zasypali ho ranami, zmasakrovali ho. Šokovala ma najmä násilnosť činu. Tí útočníci sú zvieratá," uviedol starosta Viry-châtillon Jean-marie Vilain. 

Chlapca už vo štvrtok 4. apríla zdravotníci oživovali, v noci podstúpil operáciu a v piatok 5. apríla krátko po poludní zomrel. Polícia vyšetruje prípad ako vraždu, majú tiež podozrenie na "skupinové násilie". V súvislosti s činom zatiaľ nebol nikto zadržaný. Jasný nie je ani motív

Na francúzskych školách rastie napätie

Útok sa odohral v čase zvýšeného napätia na francúzskych školách. V utorok 2. apríla sa 13-ročné dievča stalo obeťou brutálneho útoku v blízkosti školy na jednom z predmestí mesta Montpellier. Dievča pre vážne zranenia na nejaký čas lekári uviedli do umelého spánku.

"Nemôžeme prehliadať to, čo sa deje. Žijeme v spoločnosti, ktorá je čoraz násilnejšia. Násilie stále viac bez zábran pozorujeme aj u dospievajúcich a niekedy u stále mladších dospievajúcich," povedal francúzsky prezident Emmanuel Macron počas návštevy školy v deviatom parížskom obvode. Riešením, ktoré vláda navrhuje, je väčšia podpora rodín so zvládaním agresívnych detí, dôslednejšia prevencia a zriadenie nových zariadení pre mládež, ktorá by agresívnym deťom pomáhala

Súvisiace články

Najčítanejšie správy