Oblačno
12°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Policajti kontrolovali vodičov. Nikto a nič im neuniklo
Zdielať na

Policajti kontrolovali vodičov. Nikto a nič im neuniklo

V stredu si vodiči v Košickom kraji dávali veľký pozor na to, aby jazdili podľa predpisov. Polícia tam totiž vykonávala dopravnú akciu.

Tá bola zameraná na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Najmä na prekročenie rýchlostí, požitie alkoholu a iných návykových látok, odhaľovanie priestupkov v dynamike cestnej premávky a taktiež dodržiavanie pravidiel  chodcami a cyklistami 

Policajti počas akcie zistili celkom 286 dopravných priestupkov, z ktorých 244 vyriešili v blokovom konaní, 12 priestupkov oznámili na dopravný inšpektorát a 30 priestupkov vyriešili napomenutím. Rýchlosť prekročilo 183 vodičov a 3 vodiči viedli vozidlo pod vplyvom alkoholu. Zadržaných bolo 29 vodičských preukazov a 15 osvedčení o evidencii.

Kontrolám sa nevyhli ani chodci a cyklisti. Cyklisti zabúdajú na to, že aj oni sú účastníkmi cestnej premávky a nemôžu jazdiť na bicykli pod vplyvom alkoholu. Dopravné kontroly budú policajti v Košickom kraji vykonávať i naďalej.

Policajtom neuniklo žiadne porušenie zákona. Niektorí vodiči si chybu a porušenie pravidiel cestnej premávky priznali. Jeden cestný pirát si za prekročenú rýchlosť v obci, kde mu namerali 99km/h, vyslúžil 300 pokutu 300€. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy