Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Začala sa reforma v polícii: Jedna pozícia sa rozdelí
Zdielať na

Začala sa reforma v polícii: Jedna pozícia sa rozdelí

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Od prvého mája sa začínajú reformy v polícii. Do vedúcej funkcie sa vracia Rastislav Polakovič. Bude viceprezidentom pre vnútorný poriadok a bezpečnosť. Zachovaný zostane aj existujúci post viceprezidenta, po novom pre službu kriminálnej polície a migráciu. Rozdelením úloh sa podľa polície výrazne zvýši akcie schopnosť policajného zboru.

Rozdelením úloh medzi dvoch viceprezidentov sa podľa polície výrazne zvýši akcieschopnosť na základe operatívne získaných informácií o vývoji bezpečnostnej situácie na Slovensku. "Nemenej dôležitou agendou bude aj priebežné vyhodnocovanie aktuálneho vývoja v oblasti legálnej a nelegálnej migrácie, s ňou spojených rizík a iniciovanie vhodných komplexných opatrení. Prioritou aj naďalej zostáva zabezpečenie bezpečnosti obyvateľov, ochrana života, zdravia a majetku občanov," dodal Slivka.

Plánované zmeny v polícii sú podľa hovorcu zamerané na stabilizáciu, respektíve posilnenie útvarov, ktoré v súčasnosti bojujú s nedostatočným obsadením miest. "Cieľom celkovej reorganizácie Policajného zboru je účelné a efektívne rozloženie síl a prostriedkov," skonštatoval Slivka. Najmä základné útvary, pozície na okresných a krajských riaditeľstvách, ktoré sú dlhodobo neúnosne preťažené, majú byť vďaka reorganizácii posilnené o ďalších policajtov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy