Jasno
21°
Bratislava
Ľuboslav, Ľuboslava
20.9.2024
V bytovom dome vybuchla plynová bomba. Zasahuje polícia aj hasiči
Zdielať na

V bytovom dome vybuchla plynová bomba. Zasahuje polícia aj hasiči

CINOBAŇA / V Katarínskej Hute sa ozval výbuch. Žena a jej dvaja synovia utrpeli rôzne popáleniny. Jedného z nich previezli záchranári do nemocnice. Po explózii začal byt horieť. Zasahovali tam 4 posádky hasičov a na pomoc prišli aj dobrovoľníci.

Plamene boli veľmi veľké

Obcou Katarínska Huta v piatok 3. mája predpoludním otriasol výbuch. V jednom z bytov vybuchla plynová fľaša. Hlásili až troch zranených. "Býva tam jedna staršia pani a jej dvaja synovia," uviedol obyvateľ Katarínskej Huty. Hoci boli zranení, z bytu sa im podarilo vyjsť. Ten však následne začal horieť. "Plamene boli veľké, ja som išiel na strechu hneď , tam bol hasičský prístroj, tak som ho použil. Vystriekal som povalu. Potom sme začali vodu naberať do vedier a začali sme to hasiť," dodal obyvateľ Katarínskej Huty.

Všetci ľudia pomáhali

"Všetci ľudia boli vonku a pomáhali s vedrami hasiť. Horela kuchyňa, celý byt vlastne," povedal obyvateľ Cinobane. Dovnútra však ísť nevedeli. Bolo to príliš nebezpečné. "Nedalo sa, bolo to začmudené. Ostrý dym, aj ja som sa nadýchal.  Z diaľky sme vodu liali na ten oheň. Robili sme čo sme mohli," poznamenal obyvateľ.

"Zistili sme aj od svedkov, že došlo k výbuchu plynovej bomby, ktorá bola pripojená k sporáku," informoval Jaroslav Kurák, veliteľ zásahu Hasičskej stanice v Poltári. Oheň dostali pod kontrolu až hasiči. Prví boli na mieste profesionáli z Poltára, prišli aj ich kolegovia z Lučenca a následne aj dva tímy dobrovoľníkov.

Zranila sa dôchodkyňa a jej dvaja synovia 

"Záchranári ošetrili 38-ročného muža, ktorého následne transportovali s popáleninami 2.stupňa do nemocnice v Lúčenci," uviedla Petra Klimešová, hovorkyňa Operaného strediska záchrannej zdravotnej služby.  Ženu (69), ktorá mala popáleniny na ruke, ošetrili na mieste. Muž (37) si popálil trup aj ruku. Prevoz do nemocnice ale odmietol. Polícia začala trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie.

"Podľa predbežných zistení z miesta udalosti, domáci včera menili plynovú bombu. Či však má táto skutočnosť súvis s dnešnou udalosťou, ukáže až ďalšie vyšetrovanie," dodala Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy