Jasno
20°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Záhadná smrť bývalého sudcu: Jeho telo našli pri potoku
Zdielať na

Záhadná smrť bývalého sudcu: Jeho telo našli pri potoku

LIPTOVSKÝ JÁN / Ján Vanko, bývalý vysokopostavený sudca Krajského súdu v Nitre, zomrel počas rekreácie v Nízkych Tatrách. V noci ho neďaleko penziónu, v ktorom bol ubytovaný, našiel jeho známy. Pomôcť mu už nedokázali ani záchranári.

​V Liptovskom Jána sme sa rozprávali s prevádzkovateľom penziónu, v ktorom bol bývalý sudca ubytovaný. Potvrdil nám, že tu v priebehu noci zasahovali policajti aj záchranári. "Krátko po jednej hodine v noci sme vyslali ambulanciu RZP k osobe, ktorá nejavila známky života. Po príchode na miesto, posádka konštatovala úmrtie u 72-ročného muža," priblížila hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová. 

Nebohého dôchodcu mal nájsť jeho známy, ten následne kontaktoval tiesňovú linku 112. Záchranári našli muža ležať asi tri metre od potoka - neďaleko penziónu. Okolnosti úmrtia preverovali na mieste v nočných hodinách aj policajti. "V katastrálnom území obce Liptovský Ján, okres Liptovský Mikuláš, bolo nájdené ľudské telo, bez známok života. Privolaný obhliadajúci lekár na mieste vylúčil cudzie zavinenie," informovala hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kemeňová. Presnú príčinu úmrtia bývalého významného sudcu určí až pitva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy