Jasno
20°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Chcel byť za frajera, takmer doplatil životom: Auto s 3 ľuďmi skončilo prevrátené na streche
Zdielať na

Chcel byť za frajera, takmer doplatil životom: Auto s 3 ľuďmi skončilo prevrátené na streche

GELNICA/ ŠVEDLÁR / Mladík sa šiel povoziť so sesternicou a bratrancom. Mohlo ich to stáť život. Po hodinách pitia predviedol kaskadérsky kúsok a z auta vyletel. Záchranné zložky našli vo vozidle fľašu aj pohárik.

​Bolo pred šiestou ráno, keď sa Švedlárčan s príbuznými išiel povoziť smerom na Gelnicu. Nezvládol miernu zákrutu za železničným mostom. S autom vošiel do priekopy pri ceste, otočilo ho a zdemolované vozidlo skončilo na streche. Vodiča vymrštilo do priekopy. Žena s 19-ročným mladíkom z vraku vyliezli sami.

"Na miesto dopravenej nehody sme krátko pred šiestou hodinou ráno vyslali dve ambulancie RZP a jednu ambulanciu RLP. Záchranári ošetrili 25-ročného muža, ktorého následne pri vedomí transportovali do nemocnice v Spišskej Novej Vsi s viacerými poraneniami tela," priblížila hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová. 

Trojica mala popíjať už v noci

Rovnakú trasu mala aj jeho 30-ročná sesternica. Tá mala poranenú tvár a bolesti chrbta. Na mieste ostal iba ich 19-ročný bratranec. Ten nám mimo kamery povedal, že popíjali od jednej ráno pri švedlárskej železničnej stanici. Znenazdajky však vodič naštartoval auto a vysokou rýchlosťou sa rútil z dediny von. Mladík odhadol, že mohli ísť viac ako 130 kilometrov za hodinu.

"Vzhľadom na to, že vodič pre spôsobené zranenia nebol schopný podrobiť sa aktívnej dychovej skúške, bol na mieste podrobený pasívnej dychovej skúške s výsledkom - Alkohol zistený," informovala hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová. Vo vozidle našli záchranné zložky aj fľašu alkoholu a pohárik. Spišskonovoveskí nehodovkári začali trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Lekárov obaja zranení poriadne zamestnali. 

"Pri dopravnej nehode vodič a jeho spolujazdkyňa podľa predbežnej lekárskej správy utrpeli ťažké zranenia," dodala Mésarová. Na zistenie možného alkoholu u vodiča mu bola v nemocnici odobraná krv. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy