Jasno
20°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Dostal infarkt za volantom. V aute viezol maloletého vnuka
Zdielať na

Dostal infarkt za volantom. V aute viezol maloletého vnuka

BÁTKA / Dopravní policajti z Rimavskej Soboty dnes neudeľovali iba pokuty. Dvojčlenná hliadka pomohla mužovi so zdravotnými problémami. Vodič, ktorého zastavovali, mal príznaky srdcového infarktu. V aute viezol aj vnuka.

​Dopraváci slúžili dnes popoludní v obci Bátka. Už keď zastavovali toto auto, mali pocit, že vodič zvláštne reaguje. Tušili, že niečo nie je v poriadku, čo sa aj potvrdilo, keď sa otvorili dvere. "Pán vodič mal opretú hlavu o volant a takisto sa sťažoval na bolesti v hrudníku," uviedla hovorkyňa dopravného inšpektorátu Veronika Tichánová. 

63-ročnému mužovi sa ťažko dýchalo a od policajtov si pýtal vodu. Tí mu dali napiť, no okamžite volali aj na tiesňovú linku. Usúdili, že sa jedná o vážnejší problém. "Následne nás operačný cez telefón inštruoval. Do príchodu lekárov sme sa mu snažili pomôcť," pokračuje Tichánová. 

Nepomáhali však len vodičovi so zdravotnými ťažkosťami, ale starali sa aj o ďalšieho pasažiera. S mužom cestovalo aj dieťa, ktoré bolo poriadne vystrašené. "V aute sa nachádzal ešte jeho 14-ročný vnuk. Ktorého sme sa snažili upokojiť," dodáva hovorkyňa. 

Hliadka následne informovala aj jeho príbuzných, keďže starého otca odviezli záchranári do rimavskosobotskej nemocnice. "Na základe volania polície vyslalo operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci k mužovi, ktorý mal bolesti na hrudníku," informuje hovorkyňa operačného strediska Petra Klimešová. Je veľkým šťastím, že vodič neskolaboval počas jazdy a nehavaroval. A vďaka rýchlej reakcii dopravných policajtov sa včas dostal do nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy