Zatiahnuté
15°
Bratislava
Dionýz
9.10.2024
Manželke chcel odrezať hlavu. Agresívneho muža zastavila polícia
Zdielať na

Manželke chcel odrezať hlavu. Agresívneho muža zastavila polícia

HUMENNÉ / Dôchodca sa vyhrážal manželke odrezaním hlavy a trieskal po stole. Vystrašená žena privolala policajnú hliadku. 71-ročný muž vulgárne nadával aj v momente, keď ho policajti predvádzali pred sudcu. Ten ho uznal za vinného zo zločinu týrania a v prípade padol definitívny verdikt.

Manželke sa vyhrážal odrezaním hlavy a búchal po stole. Dialo sa to v jednom z bytov v Humennom. Jeho agresívne správanie musela zastaviť až policajná hliadka. "Muž jednom z humenských bytov neustále kričal na manželku, vulgárne jej nadával a vyhrážal sa jej odrezaním hlavy. Muž bol veľmi agresívny, búchal po stole a vyhadzoval ženu z bytu," upresnila hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Obvinený už pozná svoj trest

Protizákonného konania sa dopustil na chránenej osobe a niekoľko mesiacov bol stíhaný väzobne. Obvinenému 71-ročnému mužovi v prípade preukázania viny hrozilo podľa zákona až trojročné väzenie a tento najvyšší trest mu aj vymerali. Súd schválil dohodu o vine a treste, uzavretú medzi prokurátorom Okresnej prokuratúry Humenné a obvineným.

"Obvinený bol uznaný za vinného zo zločinu týrania blízkej osoby a zverenej osoby. Súd mu uložil trest odňatia slobody v trvaní troch rokov so zaradením pre výkon uloženého trestu do stavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia," informovala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Na naše otázky prečo žene takto ubližoval, reagoval podráždene a vulgárne. "Neotravujte ma do p***," zneli jeho slová. Zároveň mu bolo nariadené ochranné protialkoholické liečenie ambulantnou formou. Rozsudok okresného súdu je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy