Skoro jasno
26°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Požiar na Dunaji: Známy podnik zhorel do tla
Zdielať na

Požiar na Dunaji: Známy podnik zhorel do tla

BRATISLAVA / Známy bratislavský podnik na Dunaji zachvátili plamene. Požiar vypukol vo vonkajšom bare, ktorý zhorel do tla. Zasahovať museli desiatky hasičov. Či išlo o nešťastnú nehodu alebo nenávistný útok vyšetruje polícia.

Bolo krátko pred deviatou hodinou. Z pontónu, kde sa ešte cez víkend tešili ľudia z koncertov, sa začal valiť obrovský kúdol dymu. Horieť začalo v prevádzke vonkajšieho baru. Brána bola počas príchodu hasičov zamknutá. Na loď sa dostali pomocou náradia.

Po tom, čo vnikli na palubu, začali hasiť. Požiar sa im podarilo v krátkom čase lokalizovať. Bar sa ale napriek tomu premenil v prach a popol. "Hasiči zároveň skontrolovali celé podpalubie. Pri udalosti sa nikto nezranil. Na miesto bol privolaný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave Štefan Koči.

Zasahujúci hasiči zatiaľ rozoberali konštrukciu kontajnera, ktorý bol prerobený na bar a hľadali skryté ohniská. Majiteľ odhaduje Škodu v desiatkach tisíc eur. "Zhorel horný bar aj zariadenie, chladenie, elektrika, spodné priestory by mali ostať v poriadku. Vôbec neviem, čo sa bude diať, ale určite sa pokúsime znova otvoriť čím skôr," uviedol majiteľ Ľuboš Šoška. Na lodi prevádzkovali multižánrový hudobný podnik. Podľa majiteľa ich len tento týždeň čakalo 9 koncertov.

Na mieste boli celý deň zisťovatelia príčin vzniku požiarov a policajti. Na pomoc si zavolali aj odborníkov z kriminalisticko-technického útvaru. Ich úlohou je teraz zistiť, či išlo o skrat, náhodu alebo o úmysel. Podnik bol už v minulosti terčom útoku pre podporu LGBTI komunity. Viackrát im dokonca vandali strhli dúhovú vlajku. "Ja dúfam, že na tom ešte nie sme tak zle, že sa začnú zase vypaľovať podniky, s ktorými niekto nesúhlasí," uviedol Šoška.

Podnik vyzdvihuje dôležitosť ľudských práv a slobôd v dnešnej dobe. Takým ich symbolom je práve socha kradmej ruky, ktorú ohrozovali vysoké plamene. Už v čase požiaru sa spolupracovníci či návštevníci ponúkli podať pomocnú ruku. "Presnými príčinami a okolnosťami vzniku požiaru sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave," priblížila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy