Jasno
24°
Bratislava
Filip
23.8.2024
Motorkár sa nestihol zaradiť pri predbiehaní. Zranili sa deti aj ich mamy
Zdielať na

Motorkár sa nestihol zaradiť pri predbiehaní. Zranili sa deti aj ich mamy

STARÁ ĽUBOVŇA / Pri Ľubotíne v okrese Stará Ľubovňa sa v nedeľu, 12. mája stala vážna dopravná nehoda. Zrazili sa tam dve osobné autá s motorkárom. Na mieste zasahovali početné posily záchranárov. Do nemocnice previezli 6 zranených ľudí, z toho 3 deti.

Stalo sa to na úseku cesty pred Ľubotínom v smere od Sabinova. Motokár mal podľa svedkov predchádzať jedno z osobných áut a ku kolízii malo dôjsť pri jeho zaradzovaní. Vodič na motorke skončil aj s motorkou po zrážke na zemi a jedno z osobných áut mimo cesty a prevrátené na boku.

"32-ročný vodič motocykla pri predchádzaní vozidiel spadol na vozovku, pričom motocyklom narazil do protiidúceho osobného vozidla, ktoré viedol 18-ročný muž ako aj do vozidla idúceho pred týmto vozidlom," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. Na miesto nehody boli operačným strediskom vyslané až tri záchranky. Z jedného z áut previezli záchranári do nemocnice matku s dvomi deťmi. Z druhého matku s dieťaťom. Tretia záchranka odviezla do nemocnice vodiča motorky. "Vodiči boli podrobení dychovým skúškam, výsledky boli negatívne," doplnila hovorkyňa Ligdayová. Cesta na danom úseku bola na istý čas úplne neprejazdná. Zo smeru od Starej Ľubovne i od Sabinova sa tvorili kolóny. Príčinu ako aj okolnosti nehody vyšetrujú dopravní policajti. Obe osobné autá aj motorka skončili na odťahovke. "Polícia skúma presnú príčinu vzniku dopravnej nehody ako aj mieru zavinenia jej účastníkov," uzavrela Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy