Jasno
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Šoféroval pod vplyvom drog, doplatili na to deti. Vodič pozná svoj trest
Zdielať na

Šoféroval pod vplyvom drog, doplatili na to deti. Vodič pozná svoj trest

KOŠICE / Vianočná dvojnásobná tragédia spred dvoch rokov je uzatvorená. Vodič Martin Pokuta dostal definitívny trest za dopravnú nehodu, ktorú spôsobil v Rudnaňoch. Zahynuli pri nej jeho syn a synovec. Auto riadil bez vodičského preukazu. Navyše jazdil pod vplyvom pervitínu.

Tvrdý náraz do stromov a pád zo svahu vymrštil z auta vodiča Martina, jeho brata a ich synov. Chlapci boli mŕtvi na mieste. Martina brali do nemocnice leteckí záchranári, jeho brata pozemní. V Rudňanoch sa vtedy hovorilo, že išiel vysokou rýchlosťou a cesta bola zamrznutá.

"Výsledky toxikologickej analýzy potvrdili, že vodič viedol vozidlo pod vplyvom drog," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Policajný vyšetrovateľ za túto nehodu obvinil Martina z trestného činu usmrtenia. Hrozilo mu až 10 rokov. Tento trest mu znížili počas pojednávania na okresnom súde. "Trest v trvaní troch rokov nepodmienečne, aj krajský súd považuje za zákonný a spravodlivý," uvádza sudca Krajského súdu Košice.

Keďže sa Martin na pojednávanie nedostavil, hľadali sme ho doma. No na klopanie v Markušovciach nikto neotváral. Od susedov sme sa dozvedeli, že už právoplatne odsúdený muž zvykne cez deň z domu odchádzať a vrátiť sa až neskoro v noci. Prezradili tiež, že manželka sa už od Martina odsťahovala. "Treba uviesť, že došlo k osobnej tragédií, keďže došlo k smrti maloletého syna obžalovaného, aj ku smrti jeho synovca. Čo zanechá určite aj následky na psychike obžalovaného," dodáva sudca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy