Skoro jasno
18°
Bratislava
Cyril, Metod
5.7.2024
Policajti stále strážia panelák, v ktorom býva atentátnik Roberta Fica. Susedia sú šokovaní
Zdielať na

Policajti stále strážia panelák, v ktorom býva atentátnik Roberta Fica. Susedia sú šokovaní

LEVICE / Od streľby na premiéra Roberta Fica policajti strážia panelák, v ktorom 71-ročný atentátnik býva. Vo večerných hodinách odtiaľ odviedli aj mužovu manželku, pravdepodobne na výsluch. Susedia, ktorí sa s mužom pravidelne stretávali, sú z toho, čo urobil v šoku.

Policajti neustále hliadkujú panelák, v ktorom 71-ročný atentátnik býva. Smerovali na sídlisko už krátko po streľbe. Susedia najskôr nechápali, čo sa deje. To, že je práve Juraj ten, ktorý strieľal na premiéra ich prekvapilo. 

Podľa miestnych bol seriózny človek, jeho čin bol pre nich šok. Policajt v stredu večer vošli do vnútra a už o pár minút odtiaľ vyšli aj s mužovou manželkou. Žena si po celý čas zakrývala tvár a na otázku nereagovala.on

​Podarilo sa nám zistiť, že 71-ročný údajný atentátnik kedysi pracoval ako kamenár. Podľa nášho zdroja bol aj majstrom odborného výcviku a potom podnikal. Tunajší ľudia ho poznali však aj, ako spisovateľa a pred mnohými rokmi chcel založiť hnutie proti násiliu.

"V Leviciach žijú dobrí ľudia a toto zlyhanie jednotlivca odcudzujeme," takto sa na všetko pozerajú obyvatelia menšieho okresného mesta, v ktorom atentátnik Juraj Cintula býval. Zhrození sú aj členovia literárneho klubu, v ktorom pôsobil. V meste sa zbiehali počas dňa novinári z celého sveta a na bezpečnosť v paneláku dohliada polícia.

To čo sa udialo šokovalo aj členov literárneho klubu Dúha, v ktorom strelec pôsobil. Mrzí ich hlavne to, že verejnosť si ich názov, ktorý používajú už takmer 20 rokov zle vysvetľuje.

Naša organizácia má názov dúha preto, že združuje literátov všetkých vierovyznaní a všetkých vekových kategórií.
Takisto sa, ale dištancujeme od tohto činu. 

O to čo sa udialo sa priamo v Leviciach zaujímajú aj zahraničné štáby, stretli sme tu aj dve japonské televízie, ale aj novinárov z Talianska a ďalších krajín.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy