Jasno
23°
Bratislava
Pavol, Peter, Petra
29.6.2024
Vážna dopravná nehoda kamióna a dodávky. Jeden z vodičov bol zakliesnený
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda kamióna a dodávky. Jeden z vodičov bol zakliesnený

LUČENEC / Vážna nehoda neďaleko Lučenca. Mladého vodiča ratovali pozemní aj leteckí záchranári. Kuriér (27) na rovnom úseku cesty prešiel do protismeru. Najskôr bočne narazil do jedného z kamiónov, následne do druhého čelne.

Stalo sa to medzi Pincinou a Hornou Slatinkou. Na rovnom úseku mal prejsť vodič dodávky plynule do protismeru. Vodič dodávky je z okresu Rimavská Sobota. Po nehode bol pri vedomí. Krvácal z nosa a z úst. Hasiči z Lučenca strihali dvere, aby sa k zakliesnenému vodičovi v aute vedeli dostať. Najskôr sa vodič dodávky bočne šuchol s poľským kamiónom, pričom mu na dodávke odtrhlo koleso.

"Išlo o zrážku nákladného vozidla s kamiónom. Leteckí záchranári si po pristátí priamo na ceste prevzali do svojej starostlivosti 27-ročného vodiča nákladného vozidla, ktorý pri zrážke utrpel vážny úraz hrudníka. Po poskytnutí primárneho ošetrenia ho záchranári letecky previezli na urgentný príjem v Banskej Bystrici,"  uviedla Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov.

Polícia doplnila, že dychové skúšky boli u všetkých vodičov negatívne. "V dôsledku dokumentovania nehody a odstraňovania jej následkov bola cesta na dve hodiny úplne uzavretá, neskôr bol sprejazdnený jeden jazdný pruh," dodala polícia s tým, že nehoda je v štádiu objasňovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy