Polojasno
29°
Bratislava
Cyril, Metod
5.7.2024
Michal Šimečka bol vypovedať na NAKA. Prišli mu vyhrážky smrti
Zdielať na

Michal Šimečka bol vypovedať na NAKA. Prišli mu vyhrážky smrti

BRATISLAVA / Pre vyhrážky smrťou dnes trestné oznámenie podal aj predseda opozičného progresívneho Slovenska Michal Šimečka. Vyhrážky mali prísť nielen jemu, ale aj jeho partnerke a dcére. Už bol vypovedať na Národnej kriminálnej agentúre. Aj pri tejto príležitosti vyzval k zmierlivosti a neburcovaniu vášní politických kolegov - hlavne z koalície, ktorí napriek vážnej situácii podľa neho stále roztáčajú špirálu násilia a burcujú vášne.

Vyhrážok bolo podľa Šimečkových slov viacero, "konkrétnych a drastických, od konkrétnych ľudí". Pripomenul, že podobným vyhrážkam čelila roky prezidentka Zuzana Čaputová, odkedy sa na ňu začali politické útoky. Myslí si, že vyhrážkam v súčasnosti čelí aj väčšina politikov, novinárov a verejne činných osôb, ktoré vyjadrujú svoje názory. "Desivý atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) upriamil pozornosť na špirálu násilia, v ktorej žijeme," dodal s tým, že táto špirála sa stále stupňuje.


Šimečka tvrdí, že niektorí politici ďalej burcujú vášne, pokračujú v útokoch a obvineniach v čase, keď ľudia potrebujú počuť jasný signál zmierenia. Zopakoval svoju výzvu na 100 dní pokoja. "Potrebujeme čas na zmierenie a nastavenie nových pravidiel, potrebujeme sa vyhýbať útokom, obviňovaniu a akýmkoľvek kontroverzným, divokým návrhom," uzavrel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy