Oblačno
15°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
VIDEO: Policajti pustili bitkárov. Teraz ich preverujú...
Zdielať na

VIDEO: Policajti pustili bitkárov. Teraz ich preverujú...

Práve oni surovo zbili dvoch mužov. A policajti sa nečinne pozerali. Teda aspoň podľa záznamu z priemyselnej kamery. Útočníci z tohto videa tvrdia, že napadli ich. Policajtom hrozí prepustenie do civilu.

Na zázname vidieť aj to, ako sa správala privolaná policajná hliadka. Voči útočníkom nezasiahla, podľa očitých svedkov sa s nimi navyše priateľsky zvítala. Následne ich pustili, akoby sa nič nestalo.

Mladí muži sa ale niekoľko hodín po bitke sami prihlásili na polícii. Navyše podali trestné oznámenie na dvoch mužov, ktorých zbili.

V nedeľu okolo pol piatej ráno došlo v obci Zemianske Sady (okres Galanta) k surovej bitke medzi mladými mužmi a bratislavským právnikom. Partia mužov si prišla vybavovať si účty s miestnym chlapom. Právnik ich však napomenul, aby neboli hluční. A potom prišlo toto... 

Správanie sa policajtov, ktorých útočníci oslovovali krstnými menami a tykali im, preveruje policajná inšpekcia. Tá má k dispozícii aj videozáznam z miesta incidentu, ktorý sme získali. Policajtom hrozí prepustenie do civilu.

"Oddelenie kontroly Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave taktiež nezávisle preveruje a skúma činnosť nadriadených policajtov, najme o preškoľovaní zasahujúcich policajtov internými aktmi riadenia. V prípade zistenia akýchkoľvek pochybení zo strany nadriadených, budú riešení v disciplinárnom konaní," napísal v stanovisku policajný hovorca Michal Hanus.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy