Zatiahnuté
13°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Zranili právnika, vyzliekli policajtov z uniformy. A teraz prišla lútosť...
Zdielať na

Zranili právnika, vyzliekli policajtov z uniformy. A teraz prišla lútosť...

Policajti, ktorých v nedeľu privolali k bitke v Zemianskych Sadoch v okrese Galanta v policajnom zbore končia. Od štvrtka sú trestne stíhanými osobami obvinenými zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Bitkári teraz tvrdia, že ich mrzí, čo spravili...

To je výsledok vyšetrovania ich postupu pri riešení surovej bitky, po ktorej nezaistili podozrivých mužov. S ktorými sa dobre poznali. "Polícia má bojovať proti ľuďom, ktorí si myslia, že sú nedotknuteľní. Nikto nemôže beztrestne páchať trestné činy len preto, že má kontakty medzi policajtami, politikmi či podnikateľmi," povedal minister vnútra Daniel Lipšic.

Konflikt mal vyvolať otec so synom, ktorí majú údajne pre výtržnosti dlhodobý od majiteľa zákaz vstupu do miestnej krčmy... Potýčka sa však rozrástla do obrovských rozmerov. V nedeľu okolo pol piatej ráno došlo k surovej bitke medzi mladými mužmi a bratislavským právnikom. Partia mužov si prišla vybavovať si účty so synom. Právnik ich však napomenul, aby neboli hluční.

Bitkári vraj majú podľa miestnych nadštandardné vzťahy s policajtami a dosť peňazí. Sú to známe firmy, ktoré však dodnes nie sú väzobne stíhaní. Medzi nimi sú osoby podozrivé z viacerých trestných činov. Najmä z krádeží nákladných áut.

Dedinčania o tejto skupine bitkárov hovoria so strachom v hlase. Oni teraz tvrdia, že ich mrzí, čo spravili. Pri čine ich totiž zachytila priemyselná kamera. O videozáznam, ktorý získala TV JOJ, sa polícia začala zaujímať až po našom upozornení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy