Oblačno
19°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Urobila som chybu, ale teraz som tu. Matka bojuje o dcéru, ktorú odložila u kamarátky
Zdielať na

Urobila som chybu, ale teraz som tu. Matka bojuje o dcéru, ktorú odložila u kamarátky

OKRES HUMENNÉ / Dcérku, ktorá mala len 8 mesiacov, nechala u kamarátky a viac sa k nej nevrátila. Šokujúci prípad z východného Slovenska spustil reakcie sociálky, polície aj súdov. Televízii sa ozvala matka dievčatka a rozhodla sa prehovoriť pred kamerou.

"Ja by som chcela očistiť svoje meno, pretože, áno, urobila som chybu, ale teraz som tu," hovorí matka, ktorá svoje dieťa nechala u kamarátky niekoľko mesiacov. Tvrdí, že na Slovensko sa vrátila až v týchto dňoch. "Chcem dokázať sudkyni aj sociálnej pracovníčke, že sa viem lepšie postarať o svoju dcéru ako tam na osade," tvrdí mama.

​O Marcelku sa postarala žena z Kamienky, hoci má sama 3 vlastné deti a poberá iba rodičovský príspevok. Biologická mama sa o dieťa nezaujímala a na starostlivosť neprispievala ani finančne. "Zodpovedná osoba sa o svoje dieťa odvtedy nezaujíma, finančne neprispieva na jeho starostlivosť, čím ho vystavuje finančnej ako aj emocionálnej núdzi," doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Marcelku znova presúvali

Po 23-ročnej matke dokonca vyhlásili humenskí policajti pátranie. Príbeh jej opustenej dcérky sa však neskončil u ženy z Kamienky. Ďalej pokračoval podľa opatrení sociálnej kurately, polície aj súdu. "Okresný súd Humenné neodkladným opatrením nariadil odovzdanie maloletého dieťaťa do starostlivosti príbuznej osoby na podnet a v súčinnosti s kolíznym opatrovníkom," priblížila Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

"Je to nespravodlivé, lebo mne Marcelku vzali, že nie som v príbuzenskom vzťahu a dali ju osobe, ktorá tiež nie je pokrvná príbuzná," tvrdí žena, ktorá sa starala o Marcelku. "Osoba, ktorej bolo dieťa zverené, má na túto starostlivosť vytvorené podmienky, na rozdiel od navrhovateľky," vysvetlila Petrufová

Boj o dieťa sa tak začína nanovo. Biologická matka chce napraviť svoje životné chyby. To, či úrady presvedčí bude otázne, keďže súd jej v minulosti odobral aj staršiu dcéru. "Budem sa snažiť o svoju dcéru postarať, aby mala lepšie podmienky a lepšie bývanie," dodala matka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy