Jasno
21°
Bratislava
Beáta
28.6.2024
Údajný šéf sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel tvrdí, že je v prípade vrážd nevinný
Zdielať na

Údajný šéf sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel tvrdí, že je v prípade vrážd nevinný

PEZINOK / Na súde opäť ožívajú staré mafiánske vraždy. Na lavicu obžalovaných sa znova posadil údajný šéf sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel. Potom, ako uspel s dovolaním sa celý prípad začína odznova. Lališa vinia zo 6 vrážd vrátane popráv bratov Diničovcov či Romana Deáka.

Róbert Lališ prezývaný Kýbel alebo Gestapák. Na čelo mafiánskej skupiny sýkorovcov sa dostal po vražde jej zakladateľa Miroslava Sýkoru. Podľa obžaloby bol hlavou gangu od roku 1997. Spolu s ďalšími mali pod palcom hlavne západné Slovensko vrátane Bratislavy. Lališa pred rokmi odsúdili na doživotie. Pred časom mu ale jeho trest zrušil Najvyšší súd, pretože boli porušené jeho práva. Celá kauza tak ide odznova.

"Jedná sa o obžalobu ešte z roku 2014, kedy bol obžalovaný za to že založil a bol členom zločineckej skupiny. Je tam potom 6 skutkov vrážd, jedná sa o skutky z rokov 1997-1999, v podstate osôb, ktoré mali mať väzby ku vtedajšej skupine Diničovcov," povedal prokurátor Peter Kysel. V divokých rokoch vtedy prišli o život známe mená z podsvetia. Medzi zavraždenými bol Alojz Házy, Daler Hlavačka, Bratia Diničovci či Roman Deák a ďalší. Róbert Lališ pred súdom vyhlásil, že nič z toho čo mu kladú za vinu, nespáchal a odmietol k skutkom vypovedať. Tieto slová si vypočula aj rodina zavraždeného Romana Deáka. "Ja sa cítim nevinný," odkázal obžalovaný Róbert Lališ. "Neviem jak môže niekto o sebe vyhlásiť, že je nevinný, keď všetci jeho kumpáni, ktorí tam boli, všetci presne popísali, čo sa robilo, ako sa dialo," reagovali rodičia Romana Deáka. "Obžaloba je postavená na nezákonne vedenom prípravnom konaní, k tomu sa budeme vyjadrovať postupne. Je založená na nezákonných benefitoch a je založená na systematickom porušovaní prezumpcie neviny môjho klienta," konštatoval obhajca obžalovaného Marek Para. Pojednávanie v tejto kauze bude pokračovať 12-teho júna a vypovedať budú pred súdom známe mená slovenského podsvetia. Konkrétne Alojz Kromka, Jozef Roháč, či Ivan Cuper.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy