Oblačno
13°
Bratislava
Michal, Michaela
29.9.2024
Keď ho priateľka chcela opustiť, začal sa vyhrážať smrťou a do krvi ju zbil
Zdielať na

Keď ho priateľka chcela opustiť, začal sa vyhrážať smrťou a do krvi ju zbil

ZEMPLÍN / Chcem odísť. Táto veta mladej ženy bola spúšťačom agresívneho správania zo strany jej druha. Po slovnej hádke nasledovali fyzické ataky a hoci sa žena snažila brániť, muž kričal, že zabije ju a potom seba.

Podľa polície ku skutku došlo priamo v obývačke. Začalo sa to hádkou, pri ktorej páchateľovi družka povedala, že chce z domu odísť. Mužovi, ktorý pôvodne pochádza zo susedného Poľska, sa jej úmysel nepáčil. Z vyšetrovania vyplýva, že ženu začal opakovane fyzicky napádať.

Päsťami rúk ju udieral do oblasti hlavy a hoci žena s plačom kričala, aby prestal, povedal jej, že ju zabije aj tak a že potom zabije aj seba. "Konanie muža vzbudilo u ženy strach, že aj ďalšie vyhrážky voči nej uskutoční. Pri napádaní začala žena krvácať. Podľa lekárskej správy našťastie utrpela iba povrchové zranenia. Muž bol obmedzený na osobnej slobode, nakoľko bol podozrivý zo spáchania nebezpečného vyhrážania," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. 

Agresor skončil za mrežami cely. Policajti ho zo skutku napokon aj obvinili. Zo skutku sa zodpovedal na súde. Pri rozhodovaní o výške trestu bral sudca do úvahy fakt, že sa páchateľ ťažkou ujmou za draví vyhrážal blízkej osobe. "Sudca Okresného súdu Humenné uznal obvineného za vinného z prečinu nebezpečné vyhrážanie, za čo mu súd uložil podmienečný trest odňatia slobody v trvaní 8 mesiacov s určenou skúšobnou dobou v trvaní 14 mesiacov," informovala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Proti trestnému rozkazu nepodal odpor ani obvinený, ani prokurátor. Verdikt je teda právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy