Oblačno
20°
Bratislava
Patrik, Patrícia
6.7.2024
VIDEO: Polícia zverejnila otrasné zábery nelegálnych psích zápasov
Zdielať na

VIDEO: Polícia zverejnila otrasné zábery nelegálnych psích zápasov

TRNAVA/ NITRA/ ŽILINA/ BRATISLAVA / Enviropolicajti spolu s úradnými veterinárnymi lekármi a znalcami realizovali policajnú akciu s názvom ANUBIS. Bola zameraná proti organizátorom psích zápasov na Slovensku. Počas akcie, ktorá prebehla v Trnavskom, Nitrianskom a Žilinskom kraji, vykonali viacero domových prehliadok. Upozorňujeme, že obsah vo videu nie je vhodný pre maloletých divákov.

"Pri prehliadkach sme našli desiatky psov a súk pitbullteriérov, množstvo dôkazov súvisiacich s nelegálnou činnosťou: bežiace pásy pre psov, drevené činky, kusadlá, páčidlá na otváranie papule, veterinárne preukazy, čipy, zdravotnícky materiál, steroidy a ďalšie neznáme látky, ako aj mobilné telefóny, fotoaparáty, USB kľúče a poznámkové bloky. Tieto dôkazy sú predmetom znaleckého skúmania," informovala polícia na sociálnej sieti. 

V prípade je podľa slov polície vedené trestné stíhanie za trestný čin Organizovanie zápasov zvierat, za ktorý páchateľom hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, aktuálne nie je možné poskytnúť bližšie informácie," dodala polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy