Jasno
23°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Vadil mu detský krik, tak vytiahol zbraň. Rodičia sa boja pustiť deti von
Zdielať na

Vadil mu detský krik, tak vytiahol zbraň. Rodičia sa boja pustiť deti von

KOSTOLIŠTE / Rodičia s malými deťmi v Kostolišti na Záhorí sa boja vyjsť na ulicu. Dôvodom je strach zo suseda, ktorému vadí detský krik. Paradoxom je, že muž si kúpil dom v novej časti obce. Sú tam iba novostavby a prevažná väčšina obyvateľov sú práve rodiny s deťmi.

​Na tichej ulici v Kostolišti sa hrali deti. Ich krik prekážal susedovi, ktorý býva oproti. Riešil to neštandardným spôsobom. "Vbehol do domu a vraj vytiahol plynovú zbraň," tvrdí starosta obce Kostolište Hubert Danihel. Predtým chcel vraj hluk zastaviť tak, že použil zariadenie, ktoré vydávalo piskľavý zvuk. "Zapol niekde v dome generátor vysokofrekvenčného signálu, ktorý je dosť citlivý pre uši. Vraj si deti zapchávali uši," doplnil starosta. Podľa starostu, tieto konflikty pretrvávajú už dlhšiu dobu.

Muža zobrali policajti

Mamičky, ktorým sa mal sused vyhrážať, sa na kameru odmietli vyjadriť. Ľudia, ktorí v tejto časti Kostolišťa bývajú, boli na slová skúpe. Všetci však toto konanie odsúdili. "Deti, žeby nemali normálne detstvo. Práve by sme sa mali tešiť, že majú normálne detstvo, že sa hrajú, spievajú si a tento pán, by bol najradšej, keby boli na telefóne," skonštatovala obyvateľka Kostolišťa.

Po incidente boli na miesto privolaní policajti. Tí muža umiestnili do cely policajného zaistenia. "Poverený príslušník okresného riaditeľstva v Malackách začal trestné stíhanie vo veci nebezpečného vyhrážania 35-ročnému občanovi Českej republiky. Bližšie informácie poskytneme, keď to procesná situácia umožní," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislava Silvia Šimková. Polícia prípad naďalej vyšetruje, no muža prepustili na slobodu. "Toto správanie vyústilo do toho, že dotyční ľudia majú strach vyjsť na ulicu," dodal starosta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy